Петър Хубчев след жребия, който изправя “Берое” в I кръг на Лига Европа срещу “Атлантас” (Литва): “Имат добро нападение, започваме веднага подготовка”

STZAGORA.NET
*

Вицешампионът на България „Берое“ ще се изправи срещу „Атлантас“ (Клайпеда, Литва) в първи квалификационен кръг на Лига Европа. Това отреди тегленият от 14 ч. днес в Нион жребий. „Берое“ бе представляван от административния директор Стелиян Попчев и помощник треньорът Левон Апкарян. Първият двубой е насрочен за 2 юли и домакин в него е „Атлантас“. Реваншът е седмица по-късно в Стара Загора.

„Атлантас“ (Кайпеда, Литва) е основан през 1962 г. Най-големите успехи на тима са четирите шампионски титли на Литва през 1978 г., 1980 г., 1981 г. и 1984 г. и седем Купи на Литва през 1977, 1981, 1983, 1986, 2001, 2003 и 2004 г. През изминалия сезон „Атлантас“ завършва на трето място в крайното класиране. В настоящото първенство съперникът е на трето място във временното класиране с актив от 30 т., спечелени след 9 победи, 3 равенства и 4 загуби.

Старши треньор на тима е руснакът Константин Сарасаня. Отборът е съставен предимно от литовци и разполага с четирима руснаци. Клубните цветове са жълто и синьо.

„Атлантас“ ще приеме „Берое“ на своя „Стадион Централен“ в Клайпеда, който е с капацитет от 5000 места.

„Атлантас“ е участвал в европейските клубни турнири общо шест пъти. Миналата година литовците отсраняват „Диферданж“ (Люксембург) с общ резултат 3:2, но отпадат във втори квалификационен кръг от „Шахтьор“ (Караганди, Казахстан) с общ резултат 0:3. Преди това, през сезон 2005/06 година отпадат в първи квалификационен кръг от „Рил“ (Уелс) след 4:4, но по-малко отбелязани голове на чужд терен. През 2004 г. „Атлантас“ губи с 1:2 от „Спартак“ (Москва) в УЕФА Интертото, а през 2003/04 г. отпада от „Дискоболя“ (Полша) след 1:6 в турнира Купа на УЕФА.

„Атлантас“ има опит с български отбори, след като среща „Литекс“ (Ловеч) през сезон 2002/03 г. в турнира за Купата на УЕФА и губи с общ резултат 1:8. Първото участие на тима в Европа е през 2001/02 г. и тимът отпада отново след първия кръг от „Рапид“ (Букурещ, Румъния) с общ резултат 0:12

Клайпеда се намира на брега на Балтийско море и е с население малко над 157 000 души.

Точните дни и часове на двубоите ще бъдат обявени в следващите дни.

Старши треньорът Петър Хубчев коментира пред клубния сайт тегленият днес жребий за първи и втори квалификационен кръг на Лига Европа. Както стана ясно “Берое” ще се изправи срещу литовския “Атлантас” (Клайпеда) като първо препятствие. Евентуален втори съперник ще бъде победителят от двойката “Брьондби” (Дания) и “Ювенес” (Сан Марино). Ето какво каза треньорът:

“За това кратко време след жребия не бих могъл да коментирам детайлно. Имам наблюдения върху футбола в Прибалтика, който е на добро ниво. В момента шампионатът в Литва е в разгара си, съперникът се намира на трето място. Това предполага, че ще бъдат в оптимална спортна форма. Както знаете, в момента при нас тече подготовка. Сред първите ми впечатления за “Атлантас” са, че имат добро нападение. Ние веднага започваме своята подготовка за двубоя. Ще разузнаем съперника, колкото е възможно. Ще дадем всичко от себе си, за да продължим и се надявам това да се случи. Но имаме още много работа, която да свършим”, сподели Хубчев по повод съперника в първия двубой.

Той не пожела да коментира евентуалния противник във втори кръг и каза: “Нека не мислим още за следващ противник. Много е рано за нещо такова”.

Източник: beroe.bg
#

сподели бутон


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн