Общинските структури на ПП “България без цензура” в Старозагорска област (без Казанлък) напуснаха Бареков

STZAGORA.NET
*


*
Общинските ръководства в Стара Загора, Раднево, Гълъбово, Чирпан, Мъглиж, Павел баня, Гурково и Николаево разпространиха днес декларация, изпратена по-рано от тях до лидера на партията Николай Бареков, с която го информират, че застават зад доскорошния си областен лидер Янко Янков, който пръв напусна ББЦ преди няколко дни, и си подават оставките, което ангажира с излизане от партията и техните членове по места – общо 800 човека в региона. В декларацията общинските лидери протестират срещу това, че след като напусна, Янков е бил и “уволнен” най-демонстративно от Бареков, без да са питани структурите, които го избраха на областна конференция в Стара Загора миналата година.

“Друга причина за подаване на нашите оставки са неизпълнените обещания и ангажименти от Вас към нашите симпатизанти. Вместо да дарявате заплатата си на евродепутат на деца и сираци, както обещахте, и да намалите субсидията на партиите на 2 лв. на глас, Вие най-демонстративно си харчите и субсидията, и заплатата”, се казва още в декларацията.

Подписалите я отбелязват и следното: “На “националното” събрание в събота видяхме, че в партията не е останал никой от лицата, които ние познаваме, освен депутата Мартин Иванов и съпругата Ви.”

Последната молба на подписалите декларацията е Бареков да си оправи всички задължения в Старозагорска област: наеми на офисите и заплати на работилите в тях, парите на застъпниците, ношувките по хотелите. Приложена е фактура от старозагорски хотел на стойност 2269 лв. за нощувки през месец септември 2014 г., която е останала неосребрена от Бареков.

С излизането си от партията досегашните структури на ББЦ обясниха, че не излизат от политиката. За местните избори наесен те ще се присъединят към кампанията на някоя от съществуващите стари партии. Изборът им ще е в сектора център-дясно. Вероятно става дума за партньорство с Реформаторския блок, коментират запознати.

Засега в региона Бареков все още не е напуснат от общинската структура в Казанлък, но е много вероятно до седмица да се случи и това, тъй като лимитът от доверие към него бил изчерпан, коментира Янко Янков.

На брифинга в Прес-клуба на БТА в Стара Загора заедно с Янков пред медиите застанаха досегашните общински лидери на ББЦ в Раднево (вляво на втората снимка – чийто подпис не е поставен върху декларацията по-долу заради пристигането му в последния момент), на Гълъбово и Чирпан.
*


#

социални бутони


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн