Над 20 младежи се бориха на традиционния събор в село Сулица

STZAGORA.NET
*

*
Старозагорското село Сулица за пета поредна година зарадва своите жители с народни борби, песни и танци. Традиционният събор отново превърна поляната в центъра на селото в тепих, върху който уменията си по борба показаха над 20 млади мъже. Те премериха сили в три категории – до 70, дo 85 и над 85 килограма. Желаещите можеха да се записват за участие и на място, до началото на състезанието. Главен съдия беше Петър Манев. Най-добрите получиха парични награди, а всички се радваха на бурните аплодисменти на публиката.

На празника присъстваха председателят на Общинския съвет в Стара Загора Емил Христов, областният управител Георги Ранов, кметове и кметски наместници от съседни населени места и десетки гости.

И тази година за доброто настроение и музикалното веселие за жителите и гостите на Сулица се погрижиха смолянският оркестър „Рожен“ и народната певица Валя Балканска. Под техните изпъления се изви право българско хоро, поведено от кметския наместник на селото Радка Пецева.
*


#

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн