С награждаване и демонстрации завърши Европейското първенство по Ушу в Стара Загора

STZAGORA.NET
*

*
Майстори на бойни изкуства мериха сила, умения и техника по време на Европейското първенство по Ушу, което завърши днес. Стара Загора бе домакин на над 1000 състезатели, екипи и делегати в периода от 16 до 22 май.

По време на надпреварата 500 медала бяха извоювани от най-добрите сред най-добрите от националните отбори на 32 държави. Турнирът бе съпътстван и от първа в Европа надпревара по Винг Чун.

Стартът на Европейското първенство бе даден на 17 май на Античния форум с пищна церемония, която бе изцяло в духа на мотото на състезанието – „Най-древното бойно изкуство в най-древния град“. Двубоите бяха във всички възрастови групи – от 12 години до ветерани. Срещите бяха гледани от стотици старозагорци, които имаха възможността да се докоснат до уникалността на източните бойни изкуства в общинската спортна зала „Иван Вазов“.

По време на европейския турнир бе представена и колекция от избрани заглавия от китайското кино. Първенството по Ушу в Стара Загора съвпадна и с отбелязването на 30-та годишнина на бойния спорт в Европа, а в Града на липите бе проведен неговият 30-ти конгрес.

Пpeдceдaтeлят нa Opгaнизaциoнния кoмитeт зa пpoвeждaнe нa Eвpoпeйcкoтo пъpвeнcтвo пo yшy Maнoил Maнeв подари нa вицепpeзидeнтa нa MOK и президент на Световната федерация по Ушу Ю Дзай Джин и нa пpeдcтaвитeлитe нa Европейската фeдepaция по бoйни изкуства специално изработени бойни мечове за спомен от събитието в Cтapa Зaгopa. Манев призна, че за него дoмaкинството нa тaкъв пpecтижeн eвpoпeйcки фopyм пo Ушy е сбъдната мечта.
#

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн