Община Стара Загора провежда двудневен кариерен форум в помощ на кандидат-гимназистите

STZAGORA.NET
*


*
За трета поредна година Община Стара Загора организира двудневна Областна панорама на професионалното образование и кариерното ориентиране. Щандовете на общообразователните училища и колежите от областта са разположени във фоайето на втория етаж на Държавната опера.

„Радостно е, че тази година отново се представят училища и колежи от Стара Загора, Казанлък, Раднево, Чирпан, Мъглиж, Николаево. Част от дейността на общината в сферата на работата с младежите е този форум, който събира на едно място кандидат-гимназисти, зрелостници, родители и представители на бизнеса. Надявам се, той да помогне на младите хора да направят своя избор в съответствие с нуждите на бизнеса в региона“, заяви при официалното откриване на панорамата зам.-кметът Йордан Николов, който приветства участниците и гостите на форума от името на кмета Живко Тодоров.

27 училища и 2 колежа, както и Областен информационен център и Център за кариерно ориентиране представят своята дейност чрез презентации, изделия от практическото обучение, действащи макети, модели и рекламни материали.

На официалното откриване присъстваха още областният управител на Стара Загора Георги Ранов, заместникът му Мариана Кръстева, Стефан Чергев, ст. експерт от Регионален инспекторат на образованието, Иван Ленков, изп. директор на Българската стопанска камара – Стара Загора, Олег Стоилов – председател на УС на ТПП – Стара Загора, Павлина Колева, ръководител на Центъра за кариерно ориентиране, Стефан Шоселов, председател на Клуба на работодателя в Стара Загора и други.

#

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн