Областният управител Г.Ранов се срещна с ирански дипломат

STZAGORA.NET
*

*
Областният управител инж. Георги Ранов и зам.-областният управител Мариана Кръстева се срещнаха днес със съветника по културните въпроси при посолството на Иран в България Мохамед Али Киани (вляво на снимката). Повод за посещението на г-н Киани в Стара Загора е фотографска изложба със снимки от географски и културни обекти в Иран, която е дело на българския архитект Атанас Иванов и бе открита тази вечер в Регионалната библиотека „Захарий Княжески”. Съпругата на арх. Иванов – д-р Хаджар Фиюзи, е от ирански произход и е преподавател по персийски език в СУ „Св. Климент Охридски”, преводач и автор на научни публикации.

Инж. Ранов и г-н Киани разговаряха за историческите и културните връзки между България и Иран, за огромното културно наследство, което притежават двете държави и за възможностите то да бъде популяризирано. Областният управител предложи на г-н Киани да бъде отново гост на Стара Загора, за да се запознае с древните исторически паметници, които са едно от богатствата на региона.
#

бутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн