Надеждни нови пикапи влизат в „Мини Марица-изток”

STZAGORA.NET
*


*
Девет нови лекотоварни автомобила (“Грейт Уол”, модел “STEED” – бел. ред.) ще подобрят транспортирането на материали, резервни части и консумативи в рудниците на „Мини Марица-изток” ЕАД. Практичните и функционални пикапи са с двойна кабина и задвижване 4х4.

Доставката е част от Инвестиционната програма на дружеството за 2015 година. Със закупуване на лекотоварните автомобили ще се намалят разходите за поддържане на остарелия автомобилен парк, ще се повиши ефективността на производствения процес и ще се подобрят здравословните и безопасни условия на труд на работещите в дружеството.

Автомобилите изцяло отговарят на специфичните условия за работа в откритите рудници, разработващи най-голямото находище на лигнитни въглища в страната – Източномаришкия въглищен басейн. Моделите са с колесна формула 4х4, с гуми за тежък терен, кал и сняг. Трансмисията е механична и синхронизирана. Двигателите отговарят изцяло на изискванията на действащото българско законодателство. Кормилното управление е с усилвател. Кабината е двойна, 4+1, ергономична, шумоизолирана, с уреди за отопление и климатик, осигуряваща комфорт по време на работа. Предвидено е заключване както на кабината, така и на резервоара за гориво. През последните три години моделът завоюва позиция на най-предпочитан автомобил в своя клас в България. Предвидена е и 5 годишна гаранция от фирмата производител.

Това е първата доставка от инвестиционната програма за тази година. Предстоят доставки на 12 камиона за извозване на хора по вътрешнорудничните пътища, 2 багера с удължени стрели за почистване на канали и 1 комбиниран багер на ЖП и автоход, които са част от намеренията на ръководството на дружеството за обновяване на остарялата спомагателна механизация.
#

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн