По-толерантен режим на репатратора приеха общинските съветници в Стара Загора

STZAGORA.NET
*


*
Рекорден брой точки в дневния ред – 81, гласуваха общинските съветници на Стара Загора по време на днешното редовно 43-то заседание на местния парламент.

Без гласове “против” и “въздържали се” мина на първо четене и Наредбата за обществения ред при използване на превозни средства и общи площи на територията на общината. Предложението предвижда изменение, което ще даде възможност репатрирането на неправилно паркиран автомобил да се преустановява, ако водачът му дойде на място преди потегляне на специализирания автомобил. В този случай водачът ще има възможност да заплати част от определената такса в Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на Община Стара Загора на място. Досега спирането на репатратора бе невъзможно след поставянето на четирите колана за вдигане на автомобила, който е в нарушение.

С 42 гласа “за” бе дадено съгласие Община Стара Загора да сключи договор с Фонда за органите на местното самоуправление в България – „ФЛАГ”. Така ще бъдат изплатени извършените дейности към проекта за изграждането на регионалната система за управление на отпадъците. Максималният размер на поетия дългосрочен общински дълг е 3,5 млн. лева, а след отпускането му той ще трябва да бъде върнат в срок до 15 месеца.

Старейшините подкрепиха и реконструкция на главен профил в квартал „Зора“, която включва изграждането на отливен канал и дъждопреливник.

Широка бе подкрепата към касовото изпълнение на Бюджет 2014 г. От думите на Диан Димитров (ГЕРБ), председател на ПК по финанси и бюджет, стана ясно, че администрацията отчита ръст от 105 на сто при събираемостта на приходите и че са с изпълнение от над 103% спрямо уточнения годишен план към декември 2014 г.

Общинските съветници гласуваха с пълно мнозинство бюджетната прогноза за периода 2016-18 година, както и актуализиране на публичния регистър на озеленените площи, на дълготрайните декоративни дървета и на дърветата с историческо значение в квартал „Бедечка“. Последната за Стара Загора е направена през 2008 г., гласи предложението на вносителя.

С 46 гласа „за“ съветниците подкрепиха промяна в общинската транспортна схема. Към маршрутно разписание на автобусна линия № 33 „кв. „Железник“ –Телевизионна кула“ се добавя спирка по маршрута между „Баритна мина“ и „Лозарска“ в двете посоки. Нова спирка ще има и в маршрута на автобусната линия „Стара Загора–Елхово“, между селата Кирилово и Елхово. Разместване ще има в часовото разписание на автобусна линия „Стара Загора – Малко Кадиево“, която досега имаше начален час на тръгване от Стара Загора в 05,40 часа и от село Малко Кадиево в 06,10 часа. Новото е, че линията ще е с час на тръгване от стадион „Берое“ в 05,50 часа и от село Малко Кадиево в 06,30 часа.
#

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн