Емил Христов, председател на ОбС Стара Загора, поздрави запасните офицери и сержанти по случай юбилея на организацията им

STZAGORA.NET
*

*
Председателят на Общинския съвет в Стара Загора Емил Христов бе официален гост на тържеството по случай годишнината от възстановяването на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва. В Драматичния театър „Гео Милев“ снощи той поздрави председателя на СОСЗР полк. Стефан Пенев от името на кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров.

Церемонията по повод юбилея започна с химна на СОСЗР, изпълнен от духовия оркестър на Втора Тунджанска механизирана бригада.

„Преди 25 години, на 25 януари 1990 г., се учредява Съюзът на офицерите и сержантите от запаса и резерва, за да се възстановяват традициите от 1944 г. Ние отстояхме на времето, на влиянието на политическите партии и опитите им за разделение на офицерския и подофицерския корпус преди 9 септември“ – отбеляза в поздравителното си слово полк. Стефан Пенев (на втората снимка).

Благодарност за дейността, вярата и отдадеността, с която работят членовете на организацията в Стара Загора, изрази и командирът на Втора Тунджанска механизирана бригада бриг.ген. Димитър Илиев.

Тържествено бяха връчени почетни грамоти на изявените членове на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва, а отбелязването на юбилея продължи с музикални и танцови изпълнения.

Сред гостите бяха и директорът на Регионалния исторически музей д-р Ангел Динев, народни представители, общественици, бивши и настоящи военнослужещи.
#

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн