Фотоизложба „Градове и пейзажи в Германия” – до 28 март в старозагорската Регионална библиотека

STZAGORA.NET
*
Изложбата, предоставена от Гьоте-институт България, включва 15 плаката и е подредена в Регионална библиотека „Захарий Княжески”, фоайе, първи етаж.
(Снимка ipanov.com)

Това е виртуално пътуване с картина и кратък текст през седем от най-забележителните града на Германия – Дрезден, Берлин, Хамбург, Франкфурт, Потсдам, Хайделберг и Мюнхен. Останалите фотоси са от очарователни природни кътове и икономически райони – Северно море, Алпите, река Рейн, Шварцвалд, Рурска област, Балтийско море.

Целта на изложбата е да разкрие многообразието на немската природа. Заедно с това изложбата дава много възможности за приложение в часовете по немски език и може да се използва на всички езикови нива. На разположение са дидактически материали за учителите за езиковите нива А1 и А2 и онлайн-упражнения за ученици, които са достъпни директно с QR-Code, отпечатан върху таблата.

Чрез пътуване с интересни задачи всеки посетител може да обогати знанията си за Германия в различни области – природа, свободно време, туризъм, история, култура.

Със своите 82 милиона жители Германия е най-населената страна в Европа. Разположението й почти в центъра на Европа допринася за ключовата й роля в търговията, културния обмен и опазването на природата. В страната работят над 400 висши учебни заведения, около 6300 музея и стотици театри. Опазването на природата е много важно в Германия. Съществува активно обществено движение за опазване на околната среда, което е представено и в Бундестага. От много години Германия е водеща в областта на алтернативните енергийни източници.

Повече за изложбата – в сайта на Гьоте-институт България.

Чрез Гьоте-институт изложбата ще посети много градове и училища в страната. В Стара Загора изложбата ще остане до 28 март.

Снежана Маринова
#

vvv

социални бутони


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн