Над 5000 фирми подават декларациите си по Интернет и пестят данъци

STZAGORA.NET
*
Над 65% от фирмите в Старозагорска област са предпочели да изпратят годишните си декларации по Интернет (5380 декларации), подписани с електронен подпис. Същите ще могат да ползват и процента отстъпка, ако са платили пълния размер на данъка върху печалбата.

Припомняме, че декларацията за облагане с корпоративни данъци за данъчната 2014 г. се подава заедно с годишния отчет за дейността до 31 март 2015 г. В този срок трябва да бъде заплатен и дължимият корпоративен данък от дружествата, които са осъществявали дейност, след приспадане на направените авансови вноски. За фирмите, изпратили документите си по Интернет, подписани с електронен подпис и платили пълния размер на данъка, е предвидена отстъпка в размер на 1%, но не повече от 1000 лв.

И през тази година продължава съвместната инициатива на НАП с Националния статистически институт (НСИ) за подаване само на едно място на годишните отчети за дейността, които фирмите представят едновременно с декларациите си за облагане с корпоративни данъци. Възможностите са или по електронен път в НСИ, задължително подписани с електронен подпис, или на хартиен носител в офисите на НАП. Обменът на информация между двете институции става по служебен път.

Повече информация на тема корпоративни данъци може да бъде намерена на сайта на НАП: www.nap.bg и да бъде получена на телефона на информационния център: 0 700 18 700, на цената на градски разговор.
#

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн