Международен младежки център ще работи в Стара Загора

STZAGORA.NEТ

Община Стара Загора изпълнява проект за изграждане на Международен младежки център с финансовата подкрепа на Исландия, Лихтенщайн и Норвегия, чрез Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство.

Проектът BG06-101 „Международен младежки център за работа с деца и младежи в риск в гр. Стара Загора“ по Програма БГ 06 „Деца и младежи в риск“, Компонент 1 „Грижа за младежи в риск“ ще бъде представен на 24.02.2015 г. (вторник) от 11:00 часа в Зала 2 в сградата на Община Стара Загора.

Проектът предвижда ремонт и създаване на международен младежки център. След приключване на ремонтните дейности в младежкия център ще започнат работа различни клубове по интереси.

Целева група по проекта са до 150 младежи, като минимум 25% от тях ще бъдат младежи в неравностойно положение и роми. Целта е създаването на съвременна институция за формиране на младежки политики и дейности по примера на най-добрите европейски образци.

Общият бюджет на проекта е 1 395 379,91 евро. В рамките на проекта към центъра ще бъде изградена конферентна зала с оборудване за симултанен превод за провеждане на международни събития и конференции с младежко участие. Проектът предвижда и няколко международни събития с участие на младежи от ЕС и страните-донори с цел засилване на междукултурния диалог и разширяване на кръгозора на младите хора към света.

В процеса на изпълнение на проекта младежкият център ще кандидатства за Знака за качество на Съвета на Европа.
#

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн