Подписаха последния договор по проекта за модернизация и развитие на устойчив градски транспорт за Стара Загора

STZAGORA.NET


*
В Община Стара Загорa днес беше подписан последният договор по проекта за модернизация и развитие на устойчив градски транспорт за областния град. Договорът се отнася за доставка на специализиран автомобил за ремонт на тролейбусната въздушно-контактна мрежа на територията на града. Той е на стойност 485 000 лв. без ДДС и е финансиран от ОП”Регионално развитие”.

„С това проектът приключва, остава на 5-ти март отварянето на документацията за последната процедура за доставката на новите автобуси“, обяви ресорният зам.-кмет Йордан Николов, който изрази задоволството на кмета Живко Тодоров от успешното му изпълнение.

„Аварийният автомобил за нас е по-важен от тролейбусите, защото наличните два, с които разполагаме, са доставени през 1987 година. Много разчитаме на новия специализиран автомобил за ремонт на ВКМ, който ние наричаме „вишка“. Същият е доставен за столичния транспорт, което ще ни подпомага при експлоатацията му“, заяви управителят на „Тролейбусни и автобусни превози” ЕООД, Стара Загора инж. Димитър Авджиев.

Обществена поръчка беше спечелена от чешката фирма „СаЗ“ ООД, а срокът за изпълнение на доставката е 150 календарни дни. Подпис под договора от страна на чешката фирма положи управителят инж. Ян Труска.

„Навършват се 60 г. от основаването на фирмата, която произвежда техника и обзавеждане за трамвайни линии по целия свят. Доволен съм, че стъпваме и в Стара Загора. В продължение на няколко години ще ви убедим, че нашите автомобили са тези, от които много се нуждаете, за да подобрите и превърнете в модерна и съвременна инфраструктурата в един от най-хубавите градове в България“ – обеща инж. Труска.

*
Специализираният автомобил е снабден с изолирана работна платформа с хидравлична система за повдигане и завъртане и механична блокираща система. Двигателят е дизелов, стандарт Евро 6. Автомобилът може да работи при ниски температури до -30°С. Разполага с работен плот, с шкафове за инструменти и резервни части. Автомобилът има възможност за пълен контрол на работната платформа както от самата нея, така и от кабината на шофьора. Платформата е с вдигащ се преграден парапет, с височина 1 м. Стълбата за достъп до платформата е изолирана.
#

социални бутони


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн