Ева Паунова (ГЕРБ/ЕНП) изнесе в Тракийския университет публична лекция за ползите от ЕС

STZAGORA.NET

*
Европа ни дава шанс да развиваме потенциала си и да се движим свободно отвъд граници. Мобилността и възможността да отидеш в друга страна за семестър или два е безценна за всеки студент. Това заяви депутатът в Европейския парламент от групата на ГЕРБ/ЕНП Ева Паунова по време на публична лекция в Тракийския университет в Стара Загора на тема „Какво получаваме от Европа”. Според нея ключово значение за развитието на един млад професионалист имат стажовете в България и извън нея, а едни от най-добрите стажове са именно в европейските институции. Тя пое ангажимент да вземе двама студенти от университета на стаж при себе си – един в Европарламента в Брюксел и един в информационния си офис в Стара Загора.

В своето обръщение Ева Паунова призна, че икономическият модел на ЕС е изправен пред сериозно предизвикателство и че не винаги е лесно да бъдат поддържани високият стандарт на живот на европейците, както и конкурентоспособността на Съюза. Според българския евродепутат обаче тези проблеми имат своите решения. С идеята за единен цифров пазар и обучение, с фокус върху технологиите, се дава ясна посока за развитието на ЕС. Нужна ни е икономика, която да е основана на модерните технологии, способностите на хората и която носи добра добавена стойност – каза тя.

Лекцията беше придружена от отворена дискусия, в която присъстващите имаха възможност да задават въпроси на различни теми – от санирането на студентските общежития и бъдещето на проект „Евростипендии“ до основните дейности на българските представители в Европейския парламент.

Преди публичната си лекция Ева Паунова проведе среща с изпълняващия длъжност ректор на Тракийския университет доц. д-р Иван Въшин, с когото обсъдиха организацията на срещи между представители на университета и на бизнеса в региона.
#

социално споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн