АБВ не подкрепя предложението за заем от 16 млрд. лева

STZAGORA.NET
Заради неясноти около процедурата, ПГ на АБВ, в съответствие с решението на политическата партия и коалицията, не подкрепя проекта за ратификация на договора между правителството и четири банки за пускането на новите емисии облигации на международните пазари през следващите 3 години. Причина за това е липсата на предварителна информация за подготвяния дълг и информация за това как ще се харчат парите.

Пред медиите в Народното събрание Георги Първанов, председател на ПП АБВ и президент на България (2002-2012) изложи аргументите за решението.

“Имаме много възражения за начина, по който беше осъществено всичко това. Буквално за броени дни, да не кажа за часове, ни беше сервирано предложение, което засяга стратегически въпроси. Ние в продължение на 100 дни дебатираме програмна декларация, обсъждаме програма за управление, бюджет на страната. Нито веднъж не стана дума за това. Не смятам, че това е отношение между партньори в управлението.

Второ – имаме много възражения за начина, по който са избрани банките с ангажимент по изпълнение на споразумението.

Трето – без съмнение трябва да бъде подкрепено искането за дълг, който да рефинансира старите дългове, натрупани в продължение на много правителства. Но оттам нататък имаме много въпросителни, които трябва да бъдат поставени на масата и да получим отговор.”
#

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн