Участници във Фейсбук-група алармират за проблем със светофарите в Стара Загора

STZAGORA.NET
Репортаж “на живо” от мястото на дискусията – фейсбук-група “Моята Стара Загора”. Участничка в нея съобщава днес за забелязан сериозен проблем с режима на светофарите в града. Ето за какво става въпрос:

ЖИВКА ПОПДОНЧЕВА:
Здравейте! Вече два поредни вторника ми се налага да чакам на светофара на “Св. Патриарх Евтимий” и “Августа Траяна”, като се движа по “Патриарха”. Светофарът свети червено, отброява секундите, след което продължава да свети червено и от двете страни на кръстовището. Чак след два оборота на червеното светва зелено. Някой знае ли защо е тази аномалия? (това стана около 19.00 ч.). Движех се от МОЛ-а надолу в средната лента, в тъмната част на деня. И отражението на светофара по “Августа Траяна”, както и спрените коли по нея ясно се виждаха. Абсолютно всички секции във всички платна и по “Патриарха”, и по “Августа Траяна” светеха червено. За пешеходците – и те светнаха червено в цялото кръстовище. Първия път въобще не очаквах и минах. Добре че втория път не бях първа кола.

KATE RINA: На кръгъл час (или около) се рестартират светофарите в града.

ФИН ДЖЕЙК ПРИНЦЕСА ВОИН: Не на всеки кръгъл час. Това се случва 2-3 пъти дневно. В никакъв случай не преминавай, докато не светне зелено! Имала си късмет. Аз съм таксиметров шофьор и всеки ден ги виждам как напират да минават на червено, щото си мислят, че светофарът е блокирал.

ВАСИЛ ГУРБАЧОВ: И на мен ми се случи там същото на 30 декември. Първата кола мина. Но… не знам дали така е програмиран, или дефектира нещо. Ако е второто, значи фирмата, която ги поддържа, нищо не прави…

IVAILO GEORGIEV: И явно светва зелено на пешеходците. Защото вчера на зелена вълна на 2 пъти пред мен тръгваха група пешеходци точно по “Патриарха”. Мисля, че контролът върху фирмата, отговаряща за поддръжката на светофарните уредби, трябва да бъде завишен, както и санкциите върху нея. Все пак заради спестяване от автоматика и защити хората могат да заплатят с живота си и с неособено евтини материални щети.

ИВАН МАНДАКЕВ: Светофарите се регулират.

ЛЮБА МАРИНОВА-ПЕТКОВА: Много е важно, ако има проблем със светофарната уредба, да се подаде сигнал към съответните интитуции. Горещ телефон за сигнали – 0800 157 37. Трябва да сме насяно, че Фейсбук не е място за подаване на сигнали. Да, дискусиите са полезни, но не оставяйте нещата само на тях!

БЕЛЕЖКА НА РЕДАКЦИЯТА: Тъй като проблемът наистина е животозастрашаващ, а в последно време зачестяват сигналите за появата му и на други кръстовища в Стара Загора, се надяваме поддържащата светофарите фирма да направи необходимото, за да го отстрани в най-скоро време. А ако е необходимо – и да разясни за какво точно иде реч, каква е първопричината и как следва да реагират водачите и пешеходците в случаи като коментирания по-горе.  Докато все още не е станало прекалено късно за някого от участниците в пътния трафик.
#

социално споделяне

1 коментар on “Участници във Фейсбук-група алармират за проблем със светофарите в Стара Загора”

  • валентина личева wrote on 21 януари, 2015, 18:42

    Съжалявам но подържащите светофарите са абсолютни недоучляци.Няма кръгал няма без 5 ,или и 5 и.т.н.Проверете хората които подържат светофарите .Ще се стреснете !!!


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн