Служителите от Офиса на НАП в Стара Загора спасиха от изсичане над 150 дръвчета досега

STZAGORA.NEТ
1 тон употребявана хартия бе предадена и транспортирана днес от Офиса на НАП в Стара Загора към завода за рециклиране в Пловдив. Събраното количество е резултат от разделното събиране на хартия в Приходната агенция в Стара Загора за последните три месеца. За изминаващата 2014 г. институцията е предала за рециклиране общо 2.8 тона хартия.

Три години след старта на „Зелената” кампанията на НАП за разделно събиране на отпадъци, старозагорският Офис на НАП е предал над 12 тона хартия за рециклиране, което се равнява на над 150 спасени дръвчета*.

Под мотото „Всеки лист хартия е глътка въздух, не го изхвърляйте”, във всеки офис на НАП са поставени контейнери, изработени също от рециклирана хартия, за изхвърляне на употребяваните листове. Събраните количества се извозват директно за рециклиране в специализирания завод.

„Зелената” кампания на Агенцията за приходите успя да изгради корпоративна и социална отговорност у служителите за опазване на околната среда. През 2015 г. предстои въвеждането и на „Зелена програма” в НАП, насочена към екологичната ефективност – адекватно използване на ресурсите и отговорно отношение към околната среда.

* 1 килограм рециклирана хартия спестява ползването на 32 литра питейна вода. 1 тон рециклирана хартия спасява от отсичане 13 дръвчета. Хартията може да се рециклира от 5 до 7 пъти, след което се разпада.
#

социално споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн