“Различният поглед” организира Френска вечер с Едит Пиаф в Къщата на арх. Димов

STZAGORA.NEТ
На 19.12.2014 г. (петък) от 17:00 ч. в Къщата на арх. Димов, в традиционния клуб „Петък в пет”, Сдружение за съвременно изкуство и култура “Различният поглед” ще почете паметта на голямата френска певица Едит Пиаф във вечер на френската култура.

За втора поредна година “Различният поглед” организира безплатно събитие в памет на Едит Пиаф. Този път френската вечер е вдъхновена най-вече от френските доброволки по проект „Културен шейк”, програма “Еразъм+”, Камий Пеку и Дуня Батлани. Специално за вечерта доброволките ще приготвят някои домашни френски ястия като „Гужер” – сиренови хапки, „Киш” – солен пай в 2 варианта – с месо и зеленчуци, лимонов пай, шоколадов мус, шоколадова торта и прочутата френска лучена супа.

Заедно с помощта на своите колеги доброволци от Словакия, Украйна и Испания, французойките ще подготвят и информативна изложба за живота и песните на Едит Пиаф, както и видео прожекция на нейни концертни изпълнения и пълнометражния филм за живота й “La Mome” („Едит Пиаф: Животът в розово”). Край камината на първия етаж на Къщата любителите на Франция ще могат заедно да слушат и пеят някои от най-известните песни на певицата. Преводи на български език на текстовете им ще бъдат подготвени с любезната помощ на г-жа Дима Динкова, директор на Алианс Франсез, Стара Загора.

През следващата година ще се навържат 100 години от смъртта на Едит Пиаф. По този повод Сдружение за съвременно изкуство и култура “Различният поглед” обявява своята готовност да съдейства за организирането на по-мащабно събитие. Сдружението приканва всички, които биха искали да се включат или имат конкретни идеи, да заповядат на френската вечер или да потърсят Теодора Николаева, координатор проекти към ССИК “Различният поглед” в друго удобно за тях време (0884 814 615, contact@razlichniatpogled.org), всеки делничен ден от 10:00 – 18:00 в „Къщата на арх. Димов” на ул. Сава Силов 37.
#

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн