Оливие Маркет сменя Питър Литгоу начело на “AES България”

STZAGORA.NEТ
“ЕЙ И ЕС България” обяви днес, че Изпълнителният директор на компанията Питър Литгоу ще се оттегли от поста си на 19 януари 2015 г. На негово място като Изпълнителен директор на “ЕЙ И ЕС България” е назначен Оливие Маркет. Г-н Литгоу работи за Корпорация “ЕЙ И ЕС” в България от 2005 г. насам.

„Бих искал да благодаря на Питър за големия му принос към “ЕЙ И ЕС България” през последните девет години. Питър изигра ключова роля за осъществяването на проектите ТЕЦ „ЕЙ И ЕС Гълъбово“ и вятърния парк „Свeти Никола”, които предоставят най-модерното и ефективно производство на електроенергия днес в България. От още по-голямо значение е, че г-н Литгоу доказа себе си като истински лидер в трудни времена. През следващите няколко месеца ще работим съвместно с г-н Литгоу, за да идентифицираме неговите нови отговорности в “ЕЙ И ЕС”, каза Хулиан Небреда, Президент на Стратегическо бизнес звено ЕМЕА на “ЕЙ И ЕС”.

Оливие Маркет работи за Корпорация “ЕЙ И ЕС” повече от осем години и е заемал редица постове в развитието на бизнеса на няколко от пазарите по света. Преди да се присъедини към “ЕЙ И ЕС” през 2006 г., г-н Маркет заема различни позиции в „Електрисите де Франс“.

За AES:

600-мегаватовата ТЕЦ “ЕЙ И ЕС Гълъбово” произвежда електричество изцяло от местни лигнитни въглища от Маришкия басейн. На стойност 1,3 милиарда евро, централата е най-новото и модерно съоръжение от своя клас в Югоизточна Европа и най-големият инвестиционен проект в страната след началото на пазарните реформи от 1989 г. Централата осигурява около 5% от инсталираната енергийна мощност на страната, подпомага местната икономика и създава над 300 работни места.

ТЕЦ “ЕЙ И ЕС Гълъбово” влиза в експлоатация през юни 2011 г. Годишно централата използва средно над 5 милиона тона лигнитни въглища, което представлява между 23% и 27% от годишното производство на “Мини Марица-изток” ЕАД.

Централата е проектирана и работи в съответствие с емисионните норми за серен диоксид (SO2) до 400 mg/Nm3 и степен на сероочистване над 95%, азотни оксиди (NOx) до 200 mg/Nm3 и прах до 30mg/Nm3. Технологичният процес не позволява централата да работи в режим на байпас на сероочистващата инсталация (СОИ).

Източник: aes.bg
#

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн