Бероецът Ваня Джаферович спечели “Сървайвър Камбоджа” на Би Ти Ви

STZAGORA.NEТ
Маркетинговият директор на ПФК “Берое” – Стара Загора Ваня Джаферович победи в новия сезон на риалити формата “Сървайвър – Камбоджа” на Би Ти Ви. Той получи най-много от гласовете на съотборниците си от журито на телевизионното състезание.

Честито, Ваня! Да е честита победата му и на неговото хубаво семейство! Ваня е женен за участничката в “Сървайвър ІV – Панама” Евгения Джаферович, с която имат едно дете.

По време на подготовка в Загреб преди 2 години защитникът на ПФК “Берое” Ваня Джаферович, който се възстановяваше след получена контузия и очакваше издаване на виза за пребиваване в България, скъса кръстни връзки на оперираното си по-рано същата година дясно коляно. В периода на възстановяване от новата контузия на Ваня Джаферович му бе предложена работа в клуба.

От началото на 2013 г. Ваня Джаферович оглави международния отдел и започна да отговаря за маркетинга и рекламата в ПФК „Берое-Стара Загора” ЕАД. Въпреки проблемите с работната виза и документите около пребиваването си в България, Джаферович не изостави любимия си клуб и вложи усилията си в популяризирането на марката „Берое”.

По онова време Ваня сподели, че започва новото предизвикателство пред себе си с огромно настроение за работа, защото иска да помогне на клуба да продължава да се развива и върви нагоре. „Благодаря на ръководството за предложението към мен. Още ми се играе, но за съжаление приключих с кариерата си като футболист. Някой ден може отново да се занимавам с любимата игра като треньор примерно, но в момента по-интересни за мен са точно маркетинга и рекламата, защото уча икономика в Загреб и искам да се равивам в тази посока. Моето желание бе да остана в Стара Загора, защото всичко тук ми харесва. По този начин ще бъда сравнително близо и до мочетата в отбора, защото съм приятел с всички и мисля, че те имат уважение към мен. Очаква ме много работа и се надявам да се справя“ – сподели почетният капитан на беройци пред клубния сайт.

Ваня Джаферович заложи на разширяване на контактите с чуждестранни клубове и обмяната на опит с тях, както и на срещите с потенциални рекламодатели и спонсори.

Ваня Джаферович е роден на 19 март 1983 г. в Бошански брод, бивша Югославия. Като юноша преминава през формациите на „Интер“ Запрешич, НК „Загреб“ и НК „Локомотива“. От 2002 до 2005 играе за ХНК Сегеста. През юли 2005 преминава в „Берое” и бързо се утвърждава като един от основните играчи на отбора. От октомври 2006 г. по решение на тогавашния старши-треньор Илиан Илиев хърватинът става първият чужденец, капитан на зелено-белите. В началото на 2008 г. Ваня става играч на софийския клуб „Локомотив“. В края на 2010 г. се завръща в „Берое“, но записва първия си мач чак през май 2011 г. През сезон 2011/12 отново скъсва коленни връзки и не играе половин сезон. Контузията му се усложнява и през ноември 2012 г. Ваня слага край на кариерата си.

http://survivor.btv.bg/article/uchastnici/vanja-dzhaferovich.html
#

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн