Първо място за реализираната лятна превантивна програма „ВАКАНЦИЯ 2014” в Стара Загора

STZAGORA.NET

На официална церемония в София, по време на конференцията „25 години Конвенция на ООН за правата на детето – българският поглед”, бяха отличени победителите в националния конкурс „В подкрепа на детската безопасност”. В събитието, организирано от Държавната агенция за закрила на детето, участваха 17 институции – детски градини, училища, читалища, клубове и школи за деца, домове и резидентни услуги за деца, лишени от родителски грижи, държавни институции, областни и местни администрации и др.

Най-високото отличие бе присъдено на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните (МКБППМН) към Община Стара Загора за реализираната лятна превантивна програма „ВАКАНЦИЯ 2014”. Плакетът за І-во място в националния конкурс за детска безопасност връчи Таня Радочай – представител на УНИЦЕФ за България.

На 17 ноември зам.-кметът и председател на МКБППМН Иванка Сотирова презентира резултатите от програма „ВАКАНЦИЯ 2014” пред старозагорската общественост. Програмата в периода 23 юни – 31 юли 2014 г. предостави безплатно пакет от 30 разнообразни инициативи за приятна и пълноценна ваканция на подрастващите в града. Посланията бяха: “Децата на Стара Загора на фокус” и “Детските права имат лице и история”.

Общо 1224 бяха ангажираните участници от страната и чужбина. Сред тях – деца на възраст от 5 до 18 години от различни старозагорски училища, с различен социален статус и различен етнос, в неравностойно положение и др. С подчертан интерес в програмата се включиха и възпитаници на трите дома за деца, лишени от родителски грижи в Стара Загора. В програмата участваха още 22 деца, с които се извършва индивидуална корекционно-възпитателна работа, 18 родители-участници, 29 партньорски институции и организации, учители, общественици и доброволци от Младежкия общински съвет, БМЧК, Детската полицейска академия, ПГСАГ „Лубор Байер”, ПИЦ по зависимости, млади хора от клубове и центрове.

Отчитайки резултатите, „ВАКАНЦИЯ 2014” се определя като успешен модел за ефективно партньорство и взаимодействие на местно ниво, който получи признание на национално равнище.
#vvv

социално споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн