Министърът на образованието и науката проф. Тодор Танев: Ще подкрепям новото в Математическата гимназия в Казанлък

STZAGORA.NET


„Зная всичко за ПМГ „Никола Обрешков и то е много респектиращо“, каза по време на срещата си с кмета на община Казанлък Галина Стоянова министърът на образованието и науката на Р България проф. Тодор Танев. Освен постиженията в областта на физиката, математиката, биологията, химията, училището успешно усвоява средства по проекти по оперативните програми, което заслужава поздравления, каза още министърът.

Той бе в града на розите по повод поетия ангажимент от премиера Бойко Борисов и от правителството да се осигурят 490 хил. лв. от МОН за изграждането на пристройка към ПМГ „Никола Обрешков“, в която да се помещават специализирани кабинети по химия, биология, лаборатория по физика и др. За този обект Община Казанлък има разработен инвестиционен проект, остава само неговото построяване. Министър Танев каза, че в момента се правят разчетите в министерството и средствата в необходимия размер за строителството на пристройката ще бъдат преведени на няколко транша.

В този смисъл той потвърди думите си и пред учителския състав на училището, където бе посрещнат от директора Красимир Дамянов. Тук министърът каза, че докато е на тази позиция, ще подкрепя новото в това училище. Проф. Тодор Танев се обърна към учителите и с предложението да се включат в дебата за новия Закон за училищното възпитание. Той призова тях и техните колеги преподаватели да бъдат активни и да отправят своите предложения за промени, така че законът да бъде по-перфектен.

По време на срещата си министърът на образованието и науката се видя и с няколко ученици, включително златните медалисти по физика Радостин Димитров и Ангел Шерлетов. Към всички ученици той се обърна с думите: „Не искам да имате голяма крайна цел, а да имате път в живота“.

След посещението в ПМГ „Никола Обрешков“ министър Тодор Танев посети учебния корпус на бившия Техникум по хидравлика, който бе предоставен от държавата за база на Националната школа по физика на Теодосий Теодосиев.
#

социални бутони

1 коментар on “Министърът на образованието и науката проф. Тодор Танев: Ще подкрепям новото в Математическата гимназия в Казанлък”

  • Анонимен wrote on 22 ноември, 2014, 9:39

    Как бе,господин Министре, ще го подкрепяш като в закона,който си внесъл в НС такъв вид училища не съществуват!? КАК? И КОЙ?


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн