Председатели на общински съвети и старейшини от 10 косовски общини гостуваха на ОбС Стара Загора

STZAGORA.NET

За ролята на общинския съвет и администрацията в процеса на формиране на местни политики разговаря председателят на Общинския съвет в Стара Загора Емил Христов със свои колеги от Косово. 23-мата представители на местни парламенти от 10 косовски общини гостуваха в града по програма на швейцарска организация.

Тридневното посещение на старейшините от Косово в България завърши в Стара Загора и имаше за цел да бъде направен обмен на опит и добри практики за сформирането на успешно местно управление и хармония между общински съвет и общинска администрация.

Председателят на ОбС Стара Загора Емил Христов представи структурата на старозагорския парламент и сподели как се води успешна местна политика в полза на обществото и благото на града.

За да ръководят най-ефективно делата на общината – администрацията и общинският съвет трябва да работят заедно, като хармонично се допълват. И двете звена играят жизненоважна роля, но успехът на едното, зависи от успеха на другото, стана ясно по време на срещата.

„Стара Загора спокойно може да бъде давана за пример, защото въпреки 13-те партии и коалиции, които са в състава на общинския съвет, всички работят за доброто на града. Кметът на Стара Загора Живко Тодоров има пълната ни подкрепа, когато става дума за благоприятното развитие на града”, подчерта Емил Христов.
#

социални бутони


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн