Клиниката по кожни и венерически болести към МБАЛ “Киркович” (Университетска) вече е на цял етаж в големия корпус на болницата

STZAGORA.NET



В дните, в които навършва 20 години от създаването си, в Стара Загора днес бе открита новата база на Клиниката по кожни и венерически болести към Многопрофилната болница за активно лечение “Проф. д-р Стоян Киркович” (Университетска). На 13-я етаж в големия корпус на болницата, където през последните месеци бе преместена клиниката, нейният началник проф.д-р Евгения Христакиева посрещна много гости.

С приветствия след водосвета, отслужен от отец Стефан, към проф. Христакиева и колектива на клиниката се обърнаха повечето от дошлите на откриването – зам.-кметът на община Стара Загора Иванка Сотирова, директорът на МБАЛ “Киркович” проф.Петрана Чакърова, заместник-ректорът на Тракийския университет Анна Толекова, заместник-деканът на Медицинския факултет Веселина Гаджева, директорът на сродната клиника в Плевен проф. Димитър Господинов, на клиниката в Пловдив и много други градове. Тук бе и областният управител Димитринка Петрунова.

Новата база на Клиниката по кожни и венерически болести разполага с 10 стаи за пациенти с по две и три легла, както и с ВИП стая, лекарски кабинети, детски сектор и помещения за физикална терапия и дерматохирургия. Инструменти и апартура са тях са дарени от Университетската клиника “Вивантес” в Берлин. Пребазирането е извършено със съществената подкрепа от страна на дарители и спомоществователи, без разход на средства от бюджета на МБАЛ “Киркович”, уточни Евгения Христакиева.

В клиниката, която е една от най-добрите в България, се лекува цялата гама кожни и венерологични заболявания. Тук работят работят шестима лекари със специалност дерматология и венерология, един докторант, двама специализанти, 6 медицински сестри и трима санитари. Приемат се пациенти от цялата страна.

Клиниката е база за обучение на студенти по медицина, медицински сестри и рехабилитатори. В нея се провежда следдипломно обучение по специалността дерматовенерология, както и модули от обучението на общопрактикуващи лекари и педиатри.

Старозагорската университетска клиника е регулярен домакин на научно-практични конференции на Българското дерматологично дружество и Немско-българското дерматологично дружество, чийто председател е проф. Евгения Христакиева. Поредната от тях ще се състои през октомври 2015 г. в Стара Загора, съобщи тя.
#

споделяне на връзка

1 коментар on “Клиниката по кожни и венерически болести към МБАЛ “Киркович” (Университетска) вече е на цял етаж в големия корпус на болницата”

  • Мария Тенева wrote on 26 май, 2018, 14:30

    Къде приема проф.Кадурина


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн