3 години и 4 месеца затвор за Г.Сапунджиев, прегазил 4-годишния Паоло

STZAGORA.NET

Три години и 4 месеца ще бъде лишен от свобода при първоначален строг режим Георги Сапунджиев, прегазил на 2 юни 4-годишния Паоло на пешеходната зона в Стара Загора. Също така той няма да управлява МПС в срок от 5 години. Присъдата постанови състав на Окръжен съд – Стара Загора със съдия Ива Стефанова. Прокурорът по делото поиска присъда от 6 години и половина, а родителите – максималния срок от 10 години.

От срока на присъдата ще бъдат приспаднати 5-те месеца домашен арест на осъдения. Тя може да бъде обжалвана в 15-дневен срок пред Апелативния съд в Пловдив.

* * *
По-рано през деня:
1500 лева парична гаранция и забрана за напускане на страната определи днес състав на Окръжния съд в Стара Загора със съдия Ива Стефанова спрямо подсъдимия Георги Сапунджиев, който на 2 юни прегази 4-годишния Паоло в пешеходната зона на града. Съдебното определение съвпада със заявеното от защитника на Сапунджиев – адвокат Георги Георгиев, за промяна на мярката за неотклонение в по-лека от досегашната, която бе домашен арест.

Съдът конституира родителите на Паоло – Красимира и Иван Иванови, като частни обвинители по делото. Техните адвокати не се обявиха против промяната на мярката за неотклонение на Сапунджиев.

Свидетелите по делото са 14. В съда не се явиха по служебни причини трима от тях, както и един от експертите-вещи лица, което не попречи да бъде даден ход на делото. Сапунджиев се призна за виновен по всички обстоятелства и факти от съдебния акт. Той поиска провеждане на делото по съкратена процедура. Майката на Паоло – Красимира, обяви, че настоява за ефективна присъда на Сапунджиев. Прокурорът по делото поиска 6 години и 6 месеца ефективна присъда. За непредумишлено убийство Наказателният кодекс предвижда лишаване от свобода до 10 години. Съкратената процедура с напълно призната вина намалява срока на присъдата с 1/3.

Първото заседание по делото, което продължава и в момента, протича при засилен интерес от страна на обществеността. В 9.30 часа пред сградата на Окръжния съд се събраха около 300 човека, които също се обявиха за ефективна присъда. Много от тях влязоха в съдебната зала, за да проследят лично хода на делото.


#

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн