За осми пореден път почитат райската ябълка в Хрищени

STZAGORA.NET

Осмото издание на превърналия се в емблема и символ на Хрищени Празник на райската ябълка ще събере на 22 ноември (събота) малки и големи жители и гости на старозагорското село, както и почитатели на ароматния оранжев плод. Събитието ще започне в 11 часа с тържествено вдигане на знамената пред кметството, след което литургия ще отслужи отец Николай.

В програмата на празника специално място е отредено на музикалните поздрави на талантливите възпитаници на ОДЗ „Лилия“ и ОУ „Христо Ботев“. За доброто настроение на присъстващите на откритата сцена ще се изявят самодейци от читалищата в Калояновец, Даскал Атанасово, Дълбоки, Крън и др.

И тази година, традиционно, няма да бъде пропусната и най-атрактивната част – конкурсът за най-голям добив и за най-едър плод. В пенсионерския клуб ще бъде подредена кулинарната изложба с характерни за Хрищени ястия, в която своя майсторлък ще покажат местните домакини.

Организатори на проявата са кметството на село Хрищени и Народно читалище „Стефан Генчев–1901“.
#

spodelime


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн