Служители на ГД “Криминална полиция” и Второ РУП – Стара Загора неутрализираха престъпна група за кражба на електрически кабели

STZAGORA.NET
При съвместни действия на служители на ГД “Криминална полиция” и Второ РУМВР – Стара Загора е пресечена престъпната дейност на група от 8 човека, съпричастна към множество кражби на електрически проводници от електропреносната система на територията на областите Стара Загора, Бургас, Сливен и Ямбол. След като е получена предварителната информация, на 24 септември полицаите пристъпили към задържане на групата.

В момент на кражба на силов електрически кабел и осем трансформатора от обект в село Дядово, община Нова Загора, са задържани Я.А. /39 г./, криминално проявен и осъждан за извършени кражби и управление на МПС без свидетелство за правоуправление, Г.Й. /29 г./, криминално проявен и осъждан за извършени кражби и грабеж и И.Д. /34 г./, многократно криминално проявен и осъждан за извършени кражби, грабеж и вещно укривателство.

На 12 ноември e била задържана другата част от престъпната група – П.А. /37 г./, Д.А. /36 г./, Б.М. /33 г./, Г.Е. /35 г./, както и 37-годишният Д.Р., всичките многократно криминално проявени и осъждани за кражби, последният – и за грабеж и кражба на МПС. Петимата са били задържани в Стара Загора от служители на Второ РУМВР – Стара Загора, докато предавали в пункт за изкупуване на черни и цветни метали меден кабел 200 метра за около 2000 лева, предмет на кражба на 8 ноември.

В хода на действията по разследването и в двата случая са открити и иззети откраднатите кабели, както и други вещи и предмети, свързани с престъпната дейност на групата. Образувани са досъдебни производства, като на осемте мъже съдът е постановил мярка за неотклонение “задържане под стража”.
#

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн