Стара Загора – събития 14-15 ноември (петък и събота)

STZAGORA.NET
Музикално общество „Борис Христов” открива своя 21-ви сезон – 2014–2015 година. Това ще стане на 14 ноември от 18.00 ч. с първото извънстолично представяне на документалния филм „Гласът, който моли Бога за България”. Продукцията на БНТ е посветена на 100-годишнината на великия Борис Христов.

На 14 ноември (петък) от 13.30 ч. в залата на РБ „Захарий Княжески” ще се проведе публична лекция на тема „Аспекти на традиционната корейска култура” на проф. дфн Александър Федотов, директор на Центъра за източни езици и култури в СУ “Св. Климент Охридски” (Есенен цикъл лекции „Общество и култура на Република Корея”), с подкрепата на Институт „Седжонг” и Клуб на приятелите на Корея към Тракийския университет.

От 14 до 16 ноември Стара Загора е домакин на Балканското първенство по бадминтон за мъже и жени, което ще се проведе в зала “Берое” (БСФС). Официалното откриване е на 14 ноември от 17.00 ч.

На 15.11.2014 година от 10.45 часа в залата на Регионална библиотека „Захарий Княжески” ученици от училищата на град Стара Загора ще представят „Сцена на науката” – ефектни демонстрации, любопитни рекорди и малко известни факти от света на науките.

На 15 ноември от 16.00 часа в залата на Регионалната библиотека „Захарий Княжески” в Стара Загора ще бъде прожектиран документалният филм „Приключено по давност” на режисьора Малина Петрова – първият носител на Наградата за гражданска доблест „Паница”. След прожекцията ще има среща-разговор с режисьора за т.н. преход в България и фасадната демокрация.

На 15 ноември от 12.00 ч. в общинска спортна зала „Ив. Вазов“ се открива турнир по джудо „Н. Ранчев“.

На 15 ноември от 18.00 ч. в общинска спортна зала „Стара Загора“ (ДЗУ) започва открит турнир по спортни танци за купа „Стара Загора“ и „купа България“. Организатори са Община Ст Загора, клуб „Загора данс“ и Българската федерация по спортни танци .

На 15 ноември от 10.00ч. до 16.00ч. в Общинския приют за безстопанствени животни – Стара Загора ще се проведе Ден на отворените врати.
#

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн