Комисията по заетост към Областния съвет за развитие предлага 12 проекта за нови работни места

STZAGORA.NEТ


Постоянната комисия по заетост към Областния съвет за развитие на Област Стара Загора предлага за финансиране в Националния план за действие по заетостта 2015 г. 12 проекта. 11 от тях са изготвени от всяка от 11-те общини в областта, а 12-ят е изготвен от Областна администрация Стара Загора. Заседанието на комисията се проведе днес в сградата на Областна администрация под председателството на областния управител Димитринка Петрунова.

Основната цел на проектните предложения е повишаване на предлагането на работни места в региона и намаляването на безработицата.

Общият брой работни места, които се очаква да бъдат разкрити по 12-те проекта, е 645. Общата стойност на проектните предложения е 2 523 295,04 лв, от които от Държавния бюджет следва да бъдат предоставени 2 469 568,04 лв, а от кандидатите и партньорите – 53 727 лв.

Подробна информация за всяка една от Регионалните програми за заетост на 11-те общини и Областна администрация Стара Загора може да бъде открита в раздел “Планове и стратегии” в сайта на Областна администрация Стара Загора.
#

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн