680 ученици участваха в масови кросове в Стара Загора и Мъглиж

STZAGORA.NEТ

Над 680 ученици от 11-те общини в област Стара Загора взеха участие в два масови краса, проведени на 17 и 18 октомври в Мъглиж и Стара Загора. Спортните събития са организирани от ОИЦ – Стара Загора в рамките на обща инициатива на мрежата от Областни информационни центрове в цялата страна под мотото “Да спортуваме заедно”.

Кметът на града Живко Тодоров заедно с ученици от Стара Загора, Раднево, Гълъбово и Чирпан пробягаха маршрута, преминаващ край емблематичнте за Стара Загора Атична улица и Форум на Августа Траяна, Антична мозайка, главен водопровод, изграден по проект за водния цикъл на града и Музея на религиите, възстановяването на които е осъществено със средства по оперативна програма „Регионално развитие“.

Изключително мотивирани и дисциплинирани, участниците в кроса преминаха през четирите пункта, където получиха талони с информация за проекти, финансирани с европейски средства и създали по-добра среда за живот. Участниците финишираха успешно, с много усмивки и грейнали очи представяха събраните талони и получаваха топки, федербали и кубчета на Рубик, както и големи награди – колело и ролери.

В организацията и провеждането на събитието участваха активно община Стара Загора, Обастната дирекция на МВР, МБАЛ „Свети Иван Рилски“, доброволци от Младежкия общински съвет, от Центъра за работа с доброволци към библиотека „Родина“ и много други съмишленици на идеята. Регионалният исторически музей в Стара Загора осигури на желаещите ученици от Раднево, Гълъбово и Чирпан безплатно посещение на музей „Неолитни жилища“.

С мащабните спортни прояви, които се проведоха в цялата страна през периода 13-19 октомври 2014 г., по нетрадиционен и атрактивен начин се популяризира постигнатото през първия програмен период на страната ни като член на Европейския съюз и дейността на информационната мрежа, защото всички събития се проведоха на или около обекти, чието изграждане, възстановяване или развитие е реализирано с европейски средства.

ОИЦ – Стара Загора е част от мрежата от 28 информационни центъра за популяризиране на Кохезионната политика на Европейския съюз, създадени с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Техническа помощ”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.
#

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн