БСП-Павел баня предлага задължителен образователен ценз за избирателите

STZAGORA.NEТ
Нови избори ще са по-добрият вариант, смятат социалистите в подбалканския град

Да се въведе задължителен образователен ценз за избирателите, гласува Общинският съвет на БСП в Павел баня на свое заседание, на което бяха анализирани изборните резултати. Предложението трябва да стигне до Националния съвет на партията, за да се предприемат необходимите действия за промяна в Изборния кодекс, която да се внесе в Народното събрание, заръча общинското ръководство на организатора Станимир Стефанов и на областния лидер на социалистите Васил Самарски, които присъстваха на пленума.

По думите на социалистите и по наблюденията на техни съграждани, неграмотните хора в Павелбанско, които не са малко, са най-активни в изборните кампании последните години. Според бившия депутат Атанас Пъдев, направил предложението, е недопустимо хора, които не познават азбуката и числата, да определят статуквото и бъдещето на България. Червените са категорични, че избирателят в България трябва да има завършено основно образование.

В община Павел баня водеща политическа сила след 5-ти октомври е Движението за права и свободи, постигнало резултат от 40.6% или 2 649 гласа. На второ място е ПП ГЕРБ с 20.43% или 1 333 гласа, трета политическа сила е БСП с резултат от 15.52 % или 1 013 гласа. „Изборите за национален парламент макар и да са от друго естество не доведоха до по–висока активност и резултатите, макар и с малка разлика, преповтарят вота от евроизборите като цяло. БСП като партия трябва да направи цялостен преглед на политиките, които предлага и да обясни поведението си пред електората по начин, който да бъде лесно разбираем за болшинството”, обобщи в доклада си председателката на Общинския партиен съвет Светла Иванова.

Според нея изборите за 43–то НС дадоха ясна картина на един фрагментиран вот и в НС вече са 8 партии и коалиции, което едва ли ще даде възможност за едно стабилно коалиционно управление. „Няма как да очакваме от такава разнолика политическа конфигурация стабилност на мнозинството каквото и да е то, още повече да се излъчи управление, способно да изведе страната от кризата.

В този ред на мисли по–добър вариант ще се окажат едни нови предсрочни избори за НС”, записаха в задълбочения отчет павелбанските социалисти. С тревога оцениха загубата в общината и начертаха първи стъпки за стягане на редиците и анализ на дейността в основните партийни организации. Ръководството обсъди коалиционната, кадровата и медийната политика на БСП, както и неразбраната политика по доходите, откриването на работни места, подпомагането на бизнеса и развитие на икономиката, възстановяване на икономическия растеж и т.н, довели до разочарования на избирателите.
#

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн