Пожар горя в ТЕЦ „ЕЙ И ЕС Гълъбово”, няма пострадали

STZAGORA.NEТ

Пожар горя в ТЕЦ „ЕЙ И ЕС Гълъбово”, ситуацията е овладяна, няма пострадали. Това съобщиха от пресцентъра на компанията. Възникналият пожар е своевременно и напълно потушен. Няма никакви вредни въздействия върху околната среда. Инцидентът е станал в 6.57 часа, когато вследствие на електрическа повреда възниква пожар в изолаторното тяло на фаза С на Блочен трансформатор 2 в централата. Пожарът е овладян до 7.30 часа от автоматичната пожарогасителна система на съоръжението и пристигналите екипи на Районната служба по безопасност и защита на населението. Самият трансформатор не е засегнат от инцидента. Няма пострадали хора и поражения по околните сгради и съоръжения. Няма изтичане на масло и опасни субстанции.

В централата е започнало разследване на причините за инцидента и дейности по възстановяване на съоръжението в нормалното му работно състояние. Блок 1 продължава да работи в нормален режим.

От РИОСВ – Стара Загора информираха, че не е регистрирано замърсяване на въздуха в Гълъбово в резултат възникналата аварийна ситуация. Пунктът за контрол на въздуха в града не отчита превишения на нормите на контролираните показатели.
#

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн