България се изправя срещу Франция в дегустация на вина в Стара Загора

STZAGORA.NEТ

България ще се изправи срещу Франция в Майсторски клас за сляпа дегустация на вина под ръководството на винения експерт Яна Петкова. Събитието е включено в програмата на започващия днес в сградата на Регионалния исторически музей – Стара Загора Фестивал на виното и културното наследство Августиада ’2014.

Той ще се проведе за трети път в Стара Загора и ще продължи до 19-ти октомври. Откриването е днес от 14.00 часа. В програмата на първия ден е включена конференция, на която ще присъства представител на френското посолство. В 14:30 ч. в залата на РИМ започва лекцията на археолога Петър Калчев на тема “Виното – първата алкохолна напитка на човечеството”.

Фестивалът предоставя уникална атмосфера на увеличаващия се брой наши и чужди участници, което прави събитието знаково за Стара Загора и го нарежда сред водещите в календара на винените изложения в България. В Августиада ’2014 акцент е Франция с палитра от френски вина, кулинарни продукти и култура.

През втория и третия ден на фестивала посетителите ще могат да се срещнат с винопроизводители, представители на хранително-вкусовата промишленост, да опитат на място от тяхната продукция. Ще участват и представители на различни сектори на бизнеса от България и чужбина.

Освен с дегустацията на вина и деликатеси форумът включва и богата културна програма. Посетителите ще могат да видят богатата експозиция на Регионалния исторически музей – Стара Загора, както и Музея на религиите и музея Неолитни жилища.

В събота от 14:00 ч. в РИМ е концертът на гостуващия шведски мъжки хор „Хармония” с диригент Виолета Тодорова, който включва музика от шведски и европейски композитори, спиричуъли, барбершоп и др.

Организатори на Августиада ’2014 са Община Стара Загора, Търговско-промишлена палата – Стара Загора и компания OINORAMA wine consulting & business solutions.

Още по темата: Третото издание на Фестивала на виното и културното наследство “Августиада” ще се проведе от 17 до 19 октомври в Стара Загора
#

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн