Третото издание на Фестивала на виното и културното наследство “Августиада” ще се проведе от 17 до 19 октомври в Стара Загора

STZAGORA.NEТ

Търговско-промишлена палата – Стара Загора и компания OINORAMA wine consulting & business solutions, в качеството си на организатори, Ви канят да станете част от уникалния Фестивал на виното и културното наследство Августиада. Той ще се проведе за трети пореден път в Стара Загора от 17 до 19 октомври 2014 г. в сградата на Регионалния исторически музей.

Защо Августиада и защо в СТАРА ЗАГОРА?

* ЗАЩОТО Августа Траяна е едно от древните имена на град Стара Загора.
* ЗАЩОТО Стара Загора може да се гордее с великолепната мозайка Дионисиево шествие – една уникална находка в прослава на Бога на виното и веселието.
* ЗАЩОТО традициите, свързани с виното, са издигнати в култ още от дълбока древност и Стара Загора е запазила тези традиции и до днес.
* И ЗАЩОТО Стара Загора се намира в центъра на България, постоянно е в челните национални класации за бизнес развитие и качество на живот и може да предложи на своите гости комплексно незабравимо преживяване.

Станалият вече традиционен фестивал се провежда ежегодно през месец октомври и е включен в програмата на Празника на град Стара Загора – 5 октомври.

По време на “Августиада” се срещат винопроизводители, представители на хранително-вкусовия бранш, ценители на виното, гастрономията и културното наследство, представители на различни сфери на бизнеса от страната и чужбина.

Фестивалът на виното “Августиада” създава устойчива туристическа атракция, с която привлича вниманието към културно-историческото наследство на Стара Загора не само на жителите на града, а и на гости и туроператори от страната и чужбина.

Защо да участвате?

В последните няколко години винената и кулинарната култура в България бележат впечатляващо развитие и събития от такъв характер се радват на огромен интерес. Форумът в Стара Загора, с неговата уникалност и неповторима атмосфера, се очертава като водещ във винения календар на България с голям потенциал за привличане на международния интерес.

Сред участниците и гостите ще бъдат представители на: винопроизводството; хранително-вкусовата промишленост; хотелиерския и ресторантьорски бизнес; вериги супермаркети; банки; застрахователни компании; тежка и лека промишленост; държавни институции и много други гости и ценители на виното.

И още…

ФРАНЦИЯ ще бъде международен акцент на Августиада 2014
За първи път на Августиада 2014: Майсторски клас – „България се изправя срещу Франция”, с лектор Яна Петкова, един от водещите винени експерти в България

Форумът е съпроводен с богата и разнообразна семинарна, кулинарна и културна програма.

Основни партньори:

• Община Стара Загора
• Изпълнителна агенция по лозата и виното
• Регионален исторически музей – Стара Загора

Духът на Августиада можете да почувствате на сайта на форума www.avgustiada.com с богата информация и видео материали от първото и второто му издание.

Условията за участие и спонсорство ще намерите в приложенията:

Условия за участие на изложителите

Предложение за спонсорство

Схема на щандовете

Регистрационна форма за изложители и рекламодатели

Станете участник, гост, партньор и спонсор на третия Фестивал на виното и културното наследство!

За контакти: тел. 042 626 297, 042 626 033, 0888 303 103, info@chambersz.com; niforou@oinorama.com

* * *
Информация за посетителите

За трета поредна година в Стара Загора се организира Фестивал на виното и културното наследство Августиада. Всичко за фестивала можете да намерите на сайта му www.avgustiada.com, където има богат снимков и видеоматериал от предишните две издания. Вижте програмата на Августиада 2014, откъдето ще се информирате за основните моменти на събитието.

Входът за Конференция Августиада 2014, която ще се проведе на 17 октомври, е безплатен, но е необходимо предварително да заявите участие.

Входът за Изложението на вино и кулинарни продукти на 18 и 19 октомври е платен, като билетът за един ден е на стойност 7 лева, а за двата дни – 10 лева. За по-добра организация на достъпа до изложението е препоръчително предварително да закупите входни билети, което е особено желателно за групови посещения. Билети ще могат да се закупуват и на входа на Регионален исторически музей Стара Загора.

Участието в Майсторски клас „България се изправя срещу Франция“ на 18 октомври от 15:30 часа е срещу куверт на стойност 30 лева за едно лице, който трябва да бъде предварително закупен до 10 октомври.

Участие в Галавечерята на 18 октомври от 19:30 часа в Държавна опера Стара Загора е срещу куверт на стойност 60 лева за едно лице, който трябва да бъде предварително закупен до 10 октомври.

За облекчение на комплексните посетители на събитията на Августиада 2014 е оформен ВИП куверт, включващ: пропуск за двата дни на изложението участие в Майсторския клас, участие в Галавечерята, с право на влизане на първия ден един час преди официалното откриване. ВИП кувертът за едно лице е на стойност 100 лева, който трябва предварително да се закупи до 10 октомври.

За допълнителна информация, заявки за участие, билети и куверти, можете да се обръщате на тел. 042 636033, 042 626297, 0888 303103, и на имейл info@chambersz.com.

Входни билети и куверти се получават от офиса на Търговско-промишлена палата – Стара Загора, ул. Г.С. Раковски 66 от 1 до 10 октомври 2014 г.

Станете част от уникалния Фестивал на виното и културното наследство Августиада 2014!

* * *
От 1 до 19 октомври 2014 г. включително, на атрактивна промо зона в Mall Galleria (до бюро Информация, ниво 1) ще бъде оформена информационно-рекламна зона Августиада 2014, в която, освен плакати и материали за Фестивала на виното и културното наследство, ще бъдат подредени вина на участници в Августиада, с информационна табелка за производителя и за виното, както и информация за възможността вината да се закупят от хипермаркет Аскент (вижте описанието по-долу).

От 1 до 19 октомври, всеки ден на Фесбук страницата на Mall Galleria ще се разиграва интересна игра, която ще бъде свързана с виното и Августиада 2014. Ще бъдат задавани въпроси и при верен отговор един от нашите фейсбук приятели ще печели бутилка вино, или пропуск за Августиада.

От 1 до 19 октомври на централно място в хипермаркет Аскент, Mall Galleria ще бъде обособен щанд за вина на участниците в Августиада 2014, където ще се продават самите вина. За изложителите в Августиада, чиито вина не са в търговската листа на Аскент и искат да се включат в продажбите по време на промоцията, трябва да предоставят бутилки (до 2 избрани марки) с предложената от тях продажна цена. Търговската отстъпка е 5% от обявената продажна цена. Непродадените количества вина след промоционалния период ще бъдат върнати.

Всичко по-горе изброено ще се рекламира по информационните канали на Mall Galleria (радио спот по бизнес радиото на търговския център, ежедневни фб пуликации на фб страницата, която е с над 70 000 фена, публикации на официалния сайт, бюлетин до наемателите на Мола, както и информационен бюлетин, изпращан чрез имейл). Фестивалът на виното и културното наследство Августиада 2014 ще бъде представен и на билборд.

Желаещите да се възползвате от посочените промоционални и търговски възможности и в случай, че нямат вина в търговската верига на хипермаркет Аскент, могат с обратен имейл до 20 септември да заявят желание, да посочат два вида вина, с които ще участвате в промо зоната, да изпратят информация и продажна цена за тях. Ако искат да предоставят няколко бутилки за награден фонд на фб играта, което ще даде възможност за допълнителна реклама на бранда, също трябва да го заявят в посочения срок. Вината трябва да бъдат доставени до 26 септември.

По време на изложението за тези, които биха искали да продават продуктите си, но не носят касов апарат, ще бъде организирана продажба през легитимна фирма, срещу комисионна от 5% върху продажната цена.

Партньор на Августиада 2014 стана МЕТРО Академия. Организаторите очакват с подкрепата на Шефс клуб Стара Загора и на Националната асоциация на професионалните готвачи да се повиши съществено качеството на кулинарните презентации в гурме корнъра в Регионален исторически музей – Стара Загора и на галавечерята в Държавна опера – Стара Загора.

Фестивалът на виното и културното наследство Августиада се провежда за трета поредна година. Негови организатори са Търговско-промишлена палата – Стара Загора, консултантската фирма Oinorama и Община Стара Загора. Събитието с международно участие е включено в Културния календар на Общината през 2014 г.

* * *
Стара Загора
Регионален исторически музей
17-19 октомври 2014 г.
www.avgustiada.com
Със съдействието на Община Стара Загора

ПРЕДВАРИТЕЛНА ПРОГРАМА

Петък, 17 октомври 2014 г.

Конференция Августиада 2014

Място: Регионален исторически музей – Стара Загора, зала № 33
14:00 – 14:10 Откриване

14:10 – 14:30 Тема: Франция – страната с нестихващо очарование
Лектор – представител на френското посолство

14:30 – 14:50 Тема: Цивилизацията на първите земеделци в Европа
Лектор – гл. асистент Петър Калчев, Регионален исторически музей – Стара Загора

14:50 – 15:05 Тема: Представяне на възможностите на Enterprise Europe Network – най-голямата
европейска мрежа за подкрепа на бизнеса; възможности за винарския сектор
Лектор – Олег Стоилов, председател на Търговско-промишлена палата – Стара Загора

15:05 – 15:20 Тема: Мястото на МСП в ЕС и спецификите във винарския бизнес.
Лектор – Румяна Грозева, изп. директор на АРИР Стара Загора

15:20 – 15:40 Кафе пауза

15:40 – 16:00 Тема: Да поръчаме вино онлайн? Какво печелим и какви са предимствата?
Лектор – Димитър Николов, Apollowine Online Selection

16:00 – 16:20 Тема: Виненият туризъм във Франция и България – възможности и предизвикателства
Лектор – Христин Вълев, Винозона ООД

16:20 – 17:20 Тема: Френските вина – традиция, култура и още нещо
Лектор – Яна Петкова, винен експерт
Дегустация на френски вина

17:20 – 18:00 Организирано разглеждане на Регионален исторически музей – Стара Загора

Събота, 18 октомври 2014 г.

11:30 – 12:00 Официално откриване на изложението на вино и кулинарни продукти Августиада 2014
Място: Регионален исторически музей – Стара Загора

12:00 – 18:00 Изложение на производители на вино и кулинарни продукти

По време на изложението посетителите, срещу вход от 7 лева за един ден и 10 лева за двата фестивални дни, ще могат:

* Да дегустират вината на изложителите и да гласуват за тях според своите предпочитания.
Вината, получили най-много гласове (Vox populi, vox Dei – Глас народен, глас Божи), ще носят знака на Августиада – монета от римско време с изображение на император Каракала. По жребий на част от гласувалите ще бъдат раздадени награди от организаторите и изложителите

* Да дегустират кулинарните продукти на изложителите

* Да се докоснат до кулинарното изкуство на водещи български и френски шеф-готвачи, които в специален гурме корнър ще приготвят различни специалитети

* Да закупят сувенирни чаши и други сувенири с бранда на Фестивала на виното и културното наследство Августиада и реплики от Регионален исторически музей

* Да разгледат Регионален исторически музей – Стара Загора с новите му експозиции

* Да се докоснат до вината и културата на Франция – партньор на Августиада 2014

Източник: www.avgustiada.com
#

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн