Община Стара Загора организира информационно пътуване за туроператори и туристически агенти

STZAGORA.NET
Туристически информационен център към Община Стара Загора организира информационно пътуване за туроператори и туристически агенти, което ще се проведе от 26 до 28 септември 2014 г.

Градът ще бъде посетен от представители на туристическия бизнес, членове на Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти (АБТТА). Програмата на инфотура представя всички забележителности на града, настанителна база, заведения за хранене и развлечения, както и възможностите за балнео и спа туризъм в курорта Старозагорски минерални бани.

На 26 септември туроператорите от АБТТА ще посетят събития от програмата “Нощ на изкуствата 2014″, която по традиция се провежда всеки последен петък на месец септември и фестивалa на хип-хоп танца “Groove Masters 2014″.

На 28 септември, в хотел „Сити“ е предвидено провеждането на работна среща организирана от „Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите“, на която представители на местния бизнес ще имат възможност да презентират своите обекти и програми пред туроператорите.

Паралелно с информационното пътуване ще се проведе и XIV-та годишна среща на АБТТА. Програмата предвижда дискусии по горещи теми от туристическия бизнес, консултации по промени в националното и Европейското туристическо законодателство, презентации на нови продукти, свързани с осъществяване на туристическите дейности. В дневния ред на работната проява тази година е включен специален модул – среща-дискусия под надслов “Заедно можем много”.

Община Стара Загора ще бъде домакин на събитието, което ще се проведе на 27 септември 2014 г. в зала “П.Р.Славейков”, от 9.00 до 13.00 часа.

Информационното пътуване и традиционният годишен форум се провеждат под символа на Световния ден на туризма – 27 септември, който тази година е под мотото “Туризмът и развитието на местните общности”. Темата подчертава потенциала на местните общностите за устойчиво развитие на туризма.
#

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн