Има наводнени села в старозагорска община, но няма пострадали хора

STZAGORA.NET

Трънково, село на двайсетина километра от Стара Загора, е под вода. Парапетът, който се вижда, е на моста на реката. Снимка: Иван ИВАНОВ/Димитър Димитров, ФБ Група за истината за Стара Загора
.
Няколко села в община Стара Загора са наводнени, има увредена инфраструктура, но няма пострадали или изчезнали хора, съобщиха от пресцентъра на Общината. Кметът Живко Тодоров координира действията на администрацията за справяне със ситуацията в населените места от района. Падналото количество дъжд в Стара Загора през изминалото денонощие е 42 л/кв.м, в с. Богомилово – 82 л/кв.м.

Тревожна е ситуацията в с. Еленино, където водата постоянно се покачва. Залята е къща до стопанския двор, но хората отказват да се евакуират. Така е било и през нощта, когато на горещия телефон са подадени 4 сигнала за наводнени домове, но обитателите са отказали да ги напуснат.

Прелялата река Сазлия прекъсна пътя Стара Загора-Димитровград при разклона за село Маджерито. Снимка Ваньо СТОИЛОВ, 24chasa.bg.
Линк към видео от мястото: (>>> тук, след логване във Фейсбук).

Приливната вълна е повредила парапета на моста в с. Козаревец. Почиства се коритото на реката от екип, организиран от кмета на селото. Спряно е електричеството на контактната мрежа и е преустановено движението между гарите Михайлово, Калояновец, Християново и Стара Загора.

Кметът на с. Михайлово е поискал от EVN да бъде спряно електрозахранването заради опасност от късо съединение и произшествия.

В с. Стрелец е изпратен да отводнява екип на общинския „Инспекторат“, след него е тръгнал втори, но не е успял да стигне заради наводнения до с. Маджерито.

Има 6 наводнени къщи в с. Арнаутито, наводнени са домове и в Християново, но пострадали хора няма.

Дъждът намалява и ситуацията постепенно се нормализира.
#

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн