Коалиция “България без цензура” откри националната си предизборна кампания в Стара Загора

STZAGORA.NET
На черно коте, символ на 13-я номер на коалицията, Бареков заръча от сцената в Стара Загора да мине път на опонентите на ББЦ



С участието на лидерите на седемте партии от коалиция “България без цензура” Николай Бареков (ББЦ), Кънчо Филипов (ПП ЛИДЕР), Румен Йончев – Земеделски народен съюз (ЗНС), Весела Драганова (Партия на българските жени), Драгомир Стефанов (Движение “Гергьовден”), Радослав Кацаров – Съюз на свободните демократи (ССД) и Михаил Баев (БДС “Радикали” – зам.-председател), на централния площад в Стара Загора тази вечер бе открита националната предизборна кампания на коалицията за предстоящите на 5 октомври предсрочни парламентарни избори за 43-то Народно събрание.

Най-напред бяха представени и на сцената се качиха водачите на листи на коалицията с №13 от всичките 31 многомандатни избирателни района в страната:

Благоевград и 24 МИР София – Светлин Танчев
Бургас – Стефан Кенов
Варна и Пловдив-град – Николай Бареков
Велико Търново – Илия Димитров
Видин – Десислава Тодорова
Враца – Явор Хайтов
Габрово – Никола Митев
Добрич – Виктор Лучианов
Кърджали – Рада Каджабашева
Кюстендил – Петър Петров
Ловеч – Калина Крумова
Монтана – Чавдар Пейчев
Пазарджик – Христо Тодоров
Перник – Димитър Колев
Плевен – Румен Йончев (ЗНС)
Пловдив област – Мартин Иванов
Разград – Димитър Аврамов
Русе – Георги Недев (ЛИДЕР)
Силистра – Иво Велчевски (ЛИДЕР)
Сливен – Георги Балабанов
Смолян – Стилиан Аврамов
23 МИР София – Любен Дилов-син (Гергьовден)
25 МИР София – Росен Петров
София област – д-р Красимира Ковачка
Стара Загора – Кънчо Филипов (ЛИДЕР)
Търговище – Чавдар Пейчев
Хасково – Борислав Иглев
Шумен – доц. Христо Бозов
Ямбол – Петър Личев

След слово на Росен Петров над площада прозвуча химнът на Република България, изпълнен от Деси Добрева. Думата след това взе Николай Бареков.

“Когато започнахме пътя към Европейските избори в родния ми Пловдив, отново валеше дъжд. Нека да ни върви по вода тогава – започна той. – Ние осъзнаваме мисията, която носим. Това е мисията на промяната. Обръщам се към тези 250 000 българи, гласували за “България без цензура” и към всички събрани тази вечер тук наши симпатизанти: преди Евроизборите ви обещахме да падне правителството на Орешарски. Падна ли? Да. Падна благодарение на нас, защото ако не бяхме ние, БСП и ДПС щяха да победят ГЕРБ и Реформаторския блок. Само за два месеца нашата партия и нашите гласоподаватели получиха признанието на Европейския парламент. Аз бях избран за зам.-председател на третата по големина група в Европа – тази на консерваторите. Нещо, което, разбира се, удобно беше спестено на нашите избиратели” – каза Николай Бареков.

Неотлъчно до лидера на ББЦ беше вторият в листата на коалицията в Стара Загора Янко Янков

Той попита има ли дошли на площада в Стара Загора платени клакьори, тъй като е забелязал камери на някои телевизии да задават на хората този въпрос, и получи отрицателен отговор от присъстващите.

“Въпреки всички атаки ние показахме нашата сила и твърдост, желанието да променим България. Нашата промяна е не само на думи. Тя е на дела” – заяви Бареков и посочи, че никой от кандидатите за народни представители на коалицията “не се е омаскарил, не е бил министър, не е посягал на парите на българския народ.

“Това са хората, които могат да направят промяната в България. Нашата промяна не е самоцелна. Най-накрая трябва да има политическа класа, която да бъде избирана за такава и да си тръгва като такава. Не може най-богатите хора в България да са политиците. Избирате политици, той след две години станал най-богатият бизнесмен. Трябва да изберем хора, които да работят за народа. Затова избрахме девизът на нашата кампания да бъде “Държавата – с грижа за народа”. А основната цел на нашата промяна е създаването на работни места. Прословутите, любими на българските медии, 1 милион работни места за български граждани. 3 милиона българи в момента чакат тези работни места. Те са само 1 милион и са за следващите 8 години. Това няма да стане веднага. Половин милион българи днес са безработни в пределите на родината. 2,5 милиона от нас си намериха препитание в чужбина. Има вече поколения български деца, които не знаят български, защото държавата не желае да инвестира пари в образование на българчетата, които живеят в чужбина” – подчерта Бареков.

Лидерът на ПП “България без цензура” обрисува кръга избиратели на партията и коалицията: хора, които са си намерили работа, но нямат перспектива и искат днешният им работен ден да не бъде последен, искат да знаят как ще си гледат децата. “Новите работни места могат да бъдат създадени чрез икономически растеж. Държавата трябва да подкрепи българския бизнес, българското производство в основните му сектори – земеделие, туризъм, енергетика, високите технологии и леката промишленост. Това е в основата на нашата политика” – каза Николай Бареков.

“Ако вие гласувате за “България без цензура”, след 5 октомври ще има една българска партия, която да застане в центъра на българския парламент и да определи какво ще бъде следващото управление на Република България. Всеки, който желае да управлява, ще трябва да се съобразява с нашата управленска програма. Тя е писана от вас – по площадите на България, вече няколко години. А нашите експерти просто подредиха това, което вие ни предложихте, в една стройна управленска социално-икономическа програма” – обясни Бареков.

“Бихме ги на Европейските избори, но ни излъгаха – нямаме човек в Централната избирателна комисия” – оплака се той пред участниците в предизборния митинг.

Бареков коментира по оригинален начин номера на бюлетината на коалиция “България без цензура” – 13. “Някои го наричат “фаталното число 13″. Да, така е. Защото благодарение на № 13 ДПС няма да управлява повече България” – каза той, и в подкрепа на думите му на сцената му подадоха малко черно коте, което му било подарено преди 2 дни. “Казва се Нике – на името на богинята на победата” – разкри той. Малкото черно коте на 5 октомври ще мине пътя на конкурентите на коалиция “България без цензура” – пророкува лидерът на едноименната партия.

След Николай Бареков говори водачът на листата на коалицията в Стара Загора Кънчо Филипов, председател на партия ЛИДЕР. “От тази трибуна днес започва нашият поход към промяната – с дръзновението на тези млади хора, които са зад мен, с опита, който имат нашите специалисти и с мъдростта на няколкото бели глави в листите. Само преди 2 месеца те показаха, че могат да разбият статуквото. Ние ви обещаваме, че този поход ще завърши с победен марш на 5 октомври” – каза Филипов.

“Без тази команда отзад след изборите България няма да може да състави ново правителство. А България спешно се нуждае от спокойствие, за да може да се усмихва. Ние мечтаем за една усмихната България, която има работни места и те се плащат достойно. Нуждаем се от държава, която да работи за гражданите си, а не обратно” – каза в поздравлението си към участниците в откриването на предизборната кампания Любен Дилов-син.

Румен Йончев, председател на ЗНС, на свой ред заяви следното: “В началото сме на един много важен мач, който ще се играе с непозволени средства. И както на всеки голям финал, ще вали. Теренът ще бъде кален, ще бъде мръсен, ще има много нарушения, но ние трябва да издържим. И номер 13 трябва да бъде фатален за статуквото в България, за всички онези, които искат да продължат да ловят риба в мътната вода на българската политика. И това ще се случи, защото го искат поне няколко стотин хиляди българи. И аз съм убеден, че на 5 октомври ще покажем, че статуквото в България свършва, че промяна трябва да има. Че Българската икономика трябва да стъпи на двата си крака – земеделието и туризма. Че българската енергетика и високите технологии трябва да се развиват, за да не бягат младите българи да работят в чужбина. Всичко това може да се случи, ако на 5 октомври заедно сложим край на безвремието”.

Своята подкрепа за коалиция “България без цензура” заяви в Стара Загора и голямата българска треньорка Нешка Робева. “Тя отново е с нас! – не скри задоволството си от това Николай Бареков. В края на митинга на сцената излязоха момчетата и момичетата от спектакъла на Нешка “Среща в “Споменът”.

Концертът, с който бе открита кампанията на коалицията в центъра на града, бе предшестван от поклонение пред паметника на подполковник Калитин и мавзолея-костница на загиналите старозагорци при опожаряването на града през 1877 г.


#

сподели бутон

1 коментар on “Коалиция “България без цензура” откри националната си предизборна кампания в Стара Загора”

  • Tanq wrote on 5 септември, 2014, 22:43

    Super, uspeh!


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн