Министър Румяна Коларова се срещна в Казанлък с кмета и с директорите на училища

STZAGORA.NET


Министърът на образованието и науката в служебното правителство доц. Румяна Коларова се срещна днес следобед с кмета на община Казанлък Галина Стоянова, а след това присъства на работна среща на директорите на училища.

В продължение на темата за професионалното образование, която министър Коларова повдигна пред началниците на регионалните инспекторати, тя прояви засилен интерес към този вид обучение и състоянието на професионалните гимназии на територията на община Казанлък. Министърът на образованието и науката сподели с кмета Галина Стоянова и идеята за създаване на политехническа гимназия.

Министърът коментира още средищните училища и възможността им от 2015 г. да работят по програма „Успех“, както и въвеждането на целодневно обучение за петокласниците.

Кметът на община Казанлък Галина Стоянова информира министъра на образованието и науката за мрежата от учебни заведения в общината – 5 държавни и 11 общински училища в град Казанлък, и 11 общински училища в 19-те населени места, 3 от които са средищни. Кметът запозна министър Коларова с преписката, водена с предходния просветен министър относно разширяването на ПМГ „Никола Обрешков“. Необходимостта от това разширяване се налага във връзка с Националната школа по физика на Тедосий Теодосиев, основана и работеща в Казанлък, която се посещава от талантливи ученици от цяла България. Школата подготвя състезатели в националния отбор на България за световни първенства и олимпиади по физика. Въпреки преписката с министър Анелия Клисарова, от нейна страна не е имало никаква ответна реакция на направеното предложение за съвместно строителство по разширението на Математическата гимназия в Казанлък. Румяна Коларова прие присърце този проблем, обеща да се запознае подробно с него и да съдейства.

Пред директорите на училища в Казанлък просветният министър подчерта за пореден път значението на училищата за развитието на всяко населено място и всяка община. Румяна Коларова поздрави община Казанлък с това, че тук въпросите се решават своевременно и не са налице сериозни проблеми, които съществуват в много други общини.
#

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн