Трудова злополука в “Капрони” АД – Казанлък погуби работник

STZAGORA.NET
Работник в „Капрони” АД, гр. Казанлък, загина при трудова злополука, докато е работил по машина за студена обработка на метали с цифрово-програмно управление. Инцидентът е станал около 13.45 часа днес. Веднага след получаване на сигнала екип на Инспекция по труда – Стара Загора е отишъл на мястото на инцидента.

При проверката е установено, че пострадалият се е намирал до барабан с инструменти на машина за студена обработка на метали с цифрово-програмно управление. Вероятните действия, които е извършвал, са ремонт или настройка на машината. По неизяснени към момента причини барабанът с инструментите се завърта и нанася удари по главата на работника, които предизвикват смъртта му. При нормална работа на машината този барабан се намира зад капак с блокировка.

До изясняване на случая инспекторите по труда ще спрат всички подобни машини на територията на предприятието, които са пет. То се занимава с производство на хидравлично оборудване.

Източник: КРОСС
#

vvv

социални бутони


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн