Ръководителите на Европейската Ушу Федерация – доволни от условията в Стара Загора преди провеждането на Европейското първенство ’2015

STZAGORA.NET
В последния бюлетин на Европейската Ушу* Федерация (ЕУФ) широко място е отделено на инспекционната визита на президента (Реймънд Уйлям Смит) и вицепрезидента й в Стара Загора, където през 2015 г. ще се проведе следващото Европейско първенство по Ушу.

В публикацията, илюстрирана със снимки на Античния форум, хотел “Мериан палас”, зала “Ив.Вазов”, езеро “Загорка” и др., е посочено, че пътят от Букурещ (където се състоя тазгодишното Европейско първенство) до Стара Загора е с продължителност 4 часа. Градът е много стар, на около 6 хиляди години (в оригинала е посочена тази цифра), с дълга история. Инспекционната група е била разведена из Стара Загора от члена на Изпълнителния съвет на Европейската Ушу Федерация Маноил Манев и е била приветствана от зам.-кмета на Общината Иванка Сотирова, която е проявила голям интерес, ентусиазъм и подкрепа към предстоящото спортно събитие.

Инспектираните хотели са били с много висок стандарт. Типичната местна храна е представена от вкусни пресни продукти и се хареса на инспектиращата група.

Залата, в която ще се проведе Европейското първенство по Ушу, е в центъра на града (зала “Ив. Вазов” – бел. ред.). В публикацията е посочено, че в миналото федерацията е използвала твърде големи зали, в които са оставали прекалено много празни места, което е водело до загуба на специфичната спортна атмосфера. Затова са доволни от факта, че идната година в Стара Загора първенството ще се проведе в зала с по-малко места на трибуните, и ще проследят какъв ще е ефектът от това. Другата констатация е, че чисто спортната площ на залата е перфектна за нуждите на предстоящото спортно събитие, като има и втора зала за загряване.

“Открихме, че всички жители на града са много приятелски настроени и заинтересовани от предстоящото Европейско първенство по Ушу в Стара Загора. 2015-та ще бъде много специална година за федерацията ни, която ще навърши през нея 30 години от основаването си. Това е голямо постижение и крайпътен камък в историята ни”, пишат в публикацията ръководителите на ЕУФ.

* Ушу е официален олимпийски спорт от 1998 г. Европейската Ушу Федерация е създадена през 1985 г. и осигурява организационните прояви в китайските бойни изкуства Wushu, Kungfu, Taijiquan, Wingchun, Shuaijiao и др.



#

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн