В БСП – Стара Загора очакват ново отношение на централата към структурите

STZAGORA.NET

След избора на Михаил Миков за председател на БСП старозагорските социалисти, 11 от които участваха в заседанието на 48-я конгрес на 27 юли в София, се надяват на кардинални промени в отношението от страна на централата спрямо структурите по места и отделните партийци. Това коментираха пред медиите днес общинските съветници от БСП Илка Петкова, Сашко Лозанов, Борис Боричев и Румен Георгиев (от ляво надясно на снимката). “Очакваме новият председател да премахне всички разделителни линии в БСП на национално и местно ниво”, конкретизира Боричев.

Общинската конференция на БСП в Стара Загора ще се състои на 9 август (събота) от 9.00 часа. На нея ще бъде проведен избор на председател на общинския партиен съвет, за какъвто имало 20 постъпили предложения. Ще се гласуват и кандидат-депутатите в Старозагорския избирателен район. Досега били предложени 26 имена на хора от старозагорската общинска организация, както и 9 други имена на изявени социалисти от други организации в страната. Сред които са Александър Симов, Георги Кадииев, Драгомир Стойнев, Иван Кръстев, Румен Овчаров, Янаки Стоилов и др. За водачи на листата на БСП се спрягали имената на Александър Симов и Корнелия Нинова.

С някои забележки групата общински съветници от БСП в местния парламент ще подкрепят на утрешната редовна сесия предложенията, направени от администрацията и кмета, съобщи Борис Боричев. Социалистите не приемали обаче включването в дневния ред на точки за продажба на общински имоти в последния момент преди заседанието на съвета. За един от имотите, който междувременно бил свален от дневния ред, те изказаха специални съображения относно първоначално обявената твърде ниска според тях цена.
#vvv

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн