АБВ създава партийните си структури в Стара Загора и областта

STZAGORA.NET

До 10 август АБВ, която преди два дни бе регистрирана в Софийския градски съд и вече е една от партиите в българския политически спектър, ще създаде структурите си в Старозагорска област, стана ясно на пресконференция, дадена днес от местното й ръководство в клуба на БТА. В нея участваха членът на Изпълнителния съвет и на Националния съвет на АБВ д-р Евгений Желев, Тихомир Димитров – член на НС на АБВ и др.

Снощи се състоя учредителното събрание на старозагорската организация, която бе оглавена от Илия Златев. В нея влизат 102-ма учредители и над 50 симпатизанти. Бивши членове на БСП, и то преди повече от 5 години, са били едва 38 процента от тях. На брифинга бяха представени две нови лица на партията – д-р Севдалина Алекова от Медицинския факултет на Тракийския университет (на снимката – в бяло) и д-р Фани Михайлова от МБАЛ “Иван Рилски” – Стара Загора, доктор по специална педагогика, които влизат в 13-членния Общински съвет на ПП АБВ.

На 4 август ще бъде създадена организацията и във втория по големина град в областта – Казанлък. Накрая ще бъде учреден и Областният съвет на АБВ, който е оторизиран по устав да издига предложенията за участници в кандидат-депутатската листа на партията. Тя ще бъде оглавена от местен човек “с тежест и влияние – партията разполага с такива хора”, обяви д-р Желев.

Илия Златев е изпратил искане до председателя на ОбС – Стара Загора Емил Христов за създаване на двучленна група на АБВ в местния парламент, в която заедно с него участва и доскоро независимата общинска съветничка Теодора Колева.

В АБВ засега са на мнение, че процесът на обновяване в БСП все още не е завършен и избистрен. Накъде ще поеме партията, ще зависи от това, с какви хора в Изпълнителното бюро ще се обгради новият председател Михаил Миков – коментира д-р Евгений Желев. Само смяната на председателя, при фактическото самоназначаване на Сергей Станишев на поста лидер на Коалиция за България, все още нищо не означава, според него. “Тепърва предстоят интересни процеси” – обобщи д-р Желев.
#

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн