АБВ-Стара Загора закрива с кампанията си в региона с постановка по Чудомир

STZAGORA.NET

Коалиция АБВ закрива днес официално предизборната си кампания в Стара Загора и областта. Пред избиратели от 17.30 часа в залата на театър “Гео Милев” ще говори лидерът на движението Георги Първанов, след което ще бъде играна постановката “Без докачение, моля” по разкази на Чудомир. Преди това до шатрата на движението край Универсалния магазин за старозагорци свири дамското струнно трио “Реверанс” и се раздаваха книги по инициатива на силната младежка организация на АБВ.

По-рано през деня Георги Първанов, четвъртата в евролистата на коалиция АБВ Нина Найденова и Елена Нонева, председател на Политическо движение “Социалдемократи”, дадоха пресконференция в клуба на БТА. От домакините участваха д-р Евгений Желев, Трифон Митев и Тихомир Димитров.

“От началото на кампанията обиколихме страната два пъти, срещнахме се и разговаряхме очи в очи с над 650 хиляди души” – съобщи Георги Първанов. – Успяхме да направим достояние на хората голяма част от своите предизборни послания, преди всичко в сферата на европейската политика. Ние сме сигурно едни от малкото, които се опитваха да придвижат дебата в посока към европейската тема, за да можем да изработим и заедно да отстояваме единна позиция пред европейските институции – за имуществото на тракийските бежанци, за обезщетяването на наследниците им – една тема, към която и аз, и г-н Калфин винаги сме били съпричастни.”

В АБВ са готови да приемат всякакви предложения, за да се оформи програма за действие на българските евродепутати, която да е в съзвучие с националния интерес. Грешно би било, каза Георги Първанов, още на 26 май те да се разпилеят по партийните семейства в Европа и оттам нататък да забравят за българското и за онова, което са им поръчали избирателите.

Лидерът на АБВ засегна и въпроса за проблемите в българската енергетика: “Вместо утре да си разменят шамари, казано грубо, аз смятам, че нашите депутати, нашите партии – управляващи и опозиция, трябва да седнат на една маса и по този въпрос. Защото енергетиката трябва да стане консенсусен отрасъл. Това е наш високотехнологичен отрасъл, такъв няма да имаме скоро, и защото това е отрасълът, който може да ни носи много средства и много нови работни места.”

АБВ ще инициира диалог след изборите и по темата за енергетиката. Ще продължи да търси национален консенсус и по други теми, свързани преди всичко с демографската политика, здравеопазването и образованието, каза Първанов. Той обобщи кампанията по следния начин:

“Ние гледаме спокойно към предстоящите избори, защото имаме своите идеи и сме ги отстоявали, надявам се да сме стигнали и до хората, и второ, защото имаме най-добрата листа, която е на политическия пазар – и професионално, и възрастово, и политически. От друга страна веднага искам да подчертая, както и друг път съм казал, че от нас лоша дума по отношение на другите няма да се чуе. Ние искаме да запазим толерантността в персонален план, макар че по политиките ще спорим остро, категорично, защото искаме наистина да се приеме най-доброто от страна на българските избиратели.”

Нина Найденова не скри, че за АБВ кампанията е преминала в работа под огромен натиск, включително и в Стара Загора.

Относно бъдещето на АБВ Георги Първанов посочи, че очаква коалицията да нарасне с присъединяването към нея на нови партньори. “Ще запазим марката, няма да я вливаме в по-големи политически съюзи. АБВ има готовност да работи в бъдещото управление, без това да ни е самоцел”, подчерта Първанов.

Той се срещна през деня и с избиратели в гурковското село Конаре, както и в самия общински център Гурково.

На национално ниво предизборната кампания за Евроизбори 2014 на Коалиция АБВ ще бъде закрита на 22 май, четвъртък, от 18 часа на площада пред храм-паметник „Св. Александър Невски“ в столицата. Събитието ще завърши с концерт на Николина Чакърдъкова.
#

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн