Бойко Борисов пред бизнеса в Стара Загора: Държавата фалира общините

STZAGORA.NET


„Държавата фалира общините. Орешарски обеща 250 хиляди работни места, а всъщност има 40 000 нови безработни за година и 7 милиарда лева нови кредити. Управляващите умишлено задържат цената на тока преди изборите“. Това заяви пред представители на бизнеса в Стара Загора председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов. По думите му това са последиците от безумното управление на сегашното правителство.

„Знам, че като взимаш кредити, ги връщаш с лихвите. Никой не обича да му казват “ще работиш много, за да върнеш дълговете и да увеличиш производството. Безотговорно е това, което се случва“, категоричен бе Борисов. Той обясни, че инвеститорите ще станат два пъти по–малко, особено като слушат какво става с ЕРП-тата. Според председателя на ГЕРБ държавата трябва да гарантира сигурност, но с тези огромни кредити и социални плащания, който управляващите обещават, това няма как да се случи.

Собствениците на водещи фирми от всички области на икономиката споделиха, че искат приемственост, последователност и предвидимост, каквато е имало по времето на ГЕРБ. В отговор Борисов попита какъв е бил Сергей Станишев преди да стане премиер, за да говори с езика на бизнеса. Кой от управляващите е произвел или създал нещо? Кой се е трудил реално от всички лидери на партии, които искат да отидат в ЕП? – запита той.

„Чувам от управляващите, че сте много добре, че вече не сте мачкани. Аз не си спомням по времето на ГЕРБ да сте били мачкани“ – заяви още председателят на ПП ГЕРБ пред бизнеса. Той припомни как правителството на ГЕРБ е заварило спрени еврофондове и даде за пример проекта за Дунав мост 2, който е бил провален от тройната коалиция. “Блокираха „Марица“, „Струма“ е безвъзвратно загубен проект, ще връщаме милиони”, посочи още Борисов. Той обеща, че ако ГЕРБ се върне в управлението, приоритет ще бъдат инфраструктурните проекти, земеделието и електронното правителство.

„Електронното правителство е много важно, защото то ще спре корупцията и ще реши тежките бюрократични проблеми. То ще обхване и кметските администрации, и митниците, и КАТ“, обясни лидерът на ГЕРБ. По предварителни разчети въвеждането му ще струва около 500 млн.лв.

Управителят на „Новотехпром“ Стефан Шоселов похвали старозагорския кмет Живко Тодоров за мащабната инвестиционна програма, която реализира, за размаха, с който работи, и го нарече най-успешния кмет на България.

По време на срещата Борисов напомни за реализираните проекти в Стара Загора по времето на ГЕРБ – спортна зала, детска градина, нов пазар и нови улици. „Няколко месеца не ни стигнаха, за да направим и втората връзка на града с автомагистрала „Тракия“, но ви обещавам, че ще я построим, когато се върнем в управлението на страната“, категоричен бе лидерът на ГЕРБ.
#

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн