Кандидатът за евродепутат от ГЕРБ Ангел Филипов: Управляващото в момента правителство трупа само кредити и задължения

STZAGORA.NET

Кандидатът за депутат в Европейския парламент от листата на ПП ГЕРБ Ангел Филипов се срещна днес с работещите в едно от водещите на пазара предприятия за доставка на парафин и производство на парафинови свещи – „Евриком“ ЕООД.

„Гласуването на 25 май е наистина важно, защото съществува реалната опасност купените гласове да определят нашето бъдеще“, обърна се Ангел Филипов към работниците.

„Нашата цел е да печелят повече проекти от еврофондовете, да не пречим на чуждите инвестиции, които са изключително важни не само за региона ни. Това е пътят за създаване на работните места, с които изхранваме семействата си. Докато управляващото в момента правителство трупа само кредити и задължения, то безработицата расте. Това не води нито до икономически растеж, нито до социален, както се опитват да обясняват от правителството на Орешарски“, добави кандидатът за евродепутат.

От думите му стана ясно, че Стара Загора е пример за бързо развиващ се град, който с европейските средства променя изцяло облика си.

„Тези, които в момента ни управляват, успяха да натрупат само огромни дългове. За една година са 7 млрд. лева“, уточни председателят на общинския предизборен щаб Емил Христов, по време на срещата. „Нито увеличението на пенсиите, нито на детските струват толкова. Парите потънаха и никой не знае за какво и къде. Старозагорският народен представител Пламен Йорданов, който е част от постоянната комисия по финанси и бюджет в Народното събрание, вече няколко пъти е искал отчет, за да се види за какво са похарчени 870 млн. лева само за 6 месеца през изминалата година, но все още не е получил никаква информация. Изборите за евродепутати са важни, защото така ще покажем на сегашното правителство, че методите и начините за управление на държавата не са в полза на хората. Важно е всеки да даде своя глас, за да не се наложи да си спомним как се връщат огромни дългове, като през 90-те години“, категоричен бе Христов.

По време на разговорите с работниците Емил Христов уточни, че Община Стара Загора не може да създава пряко работни места, но помага активно на тези, които го правят. От една страна като улеснява живота на старозагорци, чрез реновирането на детските градини и училищата, ремонтите на пътната и подземна инфраструктура, и от друга, като комуникира и помага на бизнеса да има подходящ климат за развитие.
#

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн