Кандидатът за евродепутат от ГЕРБ Пламен Русев: Ремонтът на здравната система минава през смяната на правителството

STZAGORA.NET

„Такъв хаос в здравеопазването и държавата никога не е имало. Налице е абсолютно недоверие на пациентите към здравните работници и към всички структури в системата.” Това казаха представители на лекарското съсловие в Стара Загора на среща с кандидата за евродепутат от ГЕРБ Пламен Русев, народния представител д-р Кирил Добрев и председателя на общинския предизборен щаб на ГЕРБ Емил Христов.

„Необходима е спешна ревизия и актуализация на бюджета на Здравната каса. Нужна е фундаментална промяна на системата, тъй като батакът е пълен”, каза д-р Кирил Добрев. Според него сегашният екип на министерството, начело с д-р Таня Андреева, е един от най-слабите от 1990 г. насам. „Той е твърде неустойчив, противоречив и си мени позициите постоянно. За какво доверие може да става въпрос, след като получавам отговор на мое питане в НС, а след това от министерството правят точно обратното на това, което са казали”, подчерта д-р Добрев.

„Ремонтът на здравната система минава през смяната на правителството. Нека не допускаме купените гласове да определят бъдещето ни”, категоричен бе кандидатът за евродепутат Пламен Русев.

„В Стара Загора има най-много социални институции, които общината издържа, при положение, че голяма част от пациентите не са дори от област Стара Загора. Този казус, който спъва бюджетите на десетки общини, трябва да бъде решен и държавата да поеме своите ангажименти. Това са средства от данъците на хората, с които трябва да се строят инфраструктура, детски градини и паркове”, категоричен бе Емил Христов. Според него в момента липсва каквато и да е диалогичност между местната власт и министерство на здравеопазването. „Два пъти д-р Таня Андреева идва в Стара Загора и двата пъти отменя уговорените й срещи с кмета. Единият път бе на откриването на модернизираното отделение по лъчелечение към онкологичния център в града. Може би, защото проектът, който е на стойност 6,6 млн. лв., е реализиран при управлението на ГЕРБ и от него ще се възползват пациенти от цяла Южна България”, посочи Емил Христов.

По време на срещата с представители на здравните заведения в Стара Загора бяха обсъдени още тежкото финансово състояние и абдикирането на държавата от тубдиспансерите, болницата в Радунци, която е оставена на произвола и др.
#

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн