“Булсатком” обучава 450 служители по европрограма, готви се да замени сателитните антени от балконите с телевизия през интернет

STZAGORA.NET

Водещият сателитен оператор в България – “Булсатком”, който държи 35% от пазара на цифрова телевизия в страната, стартира обучение на 450 свои служители (от общо 1800-1900) по европроект с финансовата подкрепа на Оперативна програма “Развитие на човешките ресурси”. Това съобщи днес в Стара Загора оперативният директор на “Булсатком” инж.Тинко Тотев. Проектът е на стойност 101 461 лева, като фирмата съфинансира 30% от сумата. За повишаване на квалификацията им служителите ще бъдат обучавани по 30 часа в рамките на 4 работни дни, с откъсване от производството.

Всеки реализиран проект от този род носи точки и повишава шансовете на фирмата при оценка на следващите й проекти по европрограми, уточни Мариана Стоилова от “М100″ ЕООД, подготвила проекта (вляво на снимката).

“Булсатком” притежава лиценз за четвърти мобилен оператор. До момента има изградени голям брой мобилни клетки (базови станции). “Нямаме намерение да се намесваме в мобилните разговори (GSM), амбициите ни са само в преноса на голям обем данни в мрежа от новото четвърто поколение 4G, за разлика от досегашните в България, които са трето поколение. За целта създаваме собствени устройства”, съобщи Тинко Тотев.

Очаква се “Булсатком” да стартира мащабния си телекомуникационен проект до края на 2014 г., като продължава да работи за покритие със сигнал на територия, на която живее минимум 20% от населението в България, каквито са изискванията. Когато това стане факт, познатите сателитни чинии на “Булсатком” постепенно ще изчезнат от балконите, на първо време поне в големите градове. Телевизионният сигнал ще продължи да се предава през интернет мрежата, като качеството му ще бъде още по-добро заради широколентовия некомпресиран сигнал. Нови хоризонти ще се разкрият и пред интерактивните услуги, които ще ползват потребителите чрез бързата им обратна връзка с тв-оператора.
#vvv

сподели бутон

1 коментар on ““Булсатком” обучава 450 служители по европрограма, готви се да замени сателитните антени от балконите с телевизия през интернет”

  • кожен калъф за galaxy s4 wrote on 22 май, 2014, 17:08

    Браво на Булсатком, доста грандиозно начинание! Надявам се наистина да имаме по-добра връзка с телевизията, защото в момента с чиниите се получава проблем от време на време, когато времето е много ветровито и лошо. Така, че интернет връзката за ТВ предавания може само да подобри качеството на сигнала независимо от метеорологичните условия. 


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн