Георги Първанов: Оставам с усещането, че се подготвя поредна схема за предизборна провокация в деня на размисъл

STZAGORA.NET
“Непрекъснатото тиражиране на „информация“, че определени формации планират купуване на гласове, което практикуват някои политически лидери, навява на мисълта, че се подготвя поредната схема за предизборна провокация в деня на размисъл. Ако някой има доказателства за подготовката или фактическо извършване на подобна незаконна дейност, нека да ги предаде в прокуратурата. В противен случай му остава единствено да признае, че е лъжец.”

Това заяви пред журналисти в Карлово президентът (2002–20012) и лидер на АБВ Георги Първанов. „Може би някой някъде готви схема за скандал в деня на размисъл. Това сме го гледали вече веднъж. Когато разполагаш с медии, можеш да изработиш всеки опонент. Предупреждавам, че това би накърнило много тежко политическия климат в България. Това, че някой ни крои, на нас от АБВ, номер, е едно на ръка, но на когото и да се случи, трябва да знаете, че аз съм категорично против. Винаги бих осъдил едно подобно действие“, посочи той.

Първанов призова за връщане на добрия тон в политиката. Според него именно липсата на диалог и взаимодействие между различните партии, дори и по важните за държавата проблеми отблъскват гражданите от изборния процес.

Хората трябва да гласуват въпреки всичко, защото предстоящият евровот е от изключителна важност за България, призова още лидерът на АБВ. Европа е на кръстопът и от нас зависи дали тя ще се раздели на няколко зони на влияние и дали страната ни ще запази правото си на глас при важните решения за бъдещето на съюза, посочи той. От нас зависи и дали политиката на Стария континент ще бъде насочена към хората, към нациите и регионите или обединена Европа ще почне да функционира по нови федеративни правила, които толерират с предимство правото на по-силния икономически, посочи Първанов.
#

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн