Къща от кашони вдигнаха заралии на пъпа на града в знак на протест

STZAGORA.NET


Барака от две метални рамки, тел и кашони си спретнаха днес на пъпа на Стара Загора, на тревата до долната гъба в парк “5 октомври” двама видни заралии – Илиян Илиев, публицист и телевизионен водещ, и Йордан Йорданов, администратор на фейсбук-групата “Истината за Стара Загора”. Предварително оповестената им в социалните мрежи цел беше да проверят дали могат да се възползват от негласно установеното и почти несанкционирано досега през годините от властите право на жителите на кв. “Лозенец” да завладяват все нови и нови площи, вече почти в парк “Аязмото”, с незаконните си постройки. Както и да протестират по оригинален начин срещу отложеното начало на събарянето на първите 50 от тях в ромския квартал, което трябваше да се състои от 9 часа на 12 май.

“Лято е, тук ни харесва. На хубаво място сме, имаме безплатен интернет в парка. Ще опънем един маркуч за вода от крана за поливане на Градската градина, ще си прекараме с две жици ток от близката улична лампа, и не мърдаме оттук. Когато бутнат ромските незаконни палати, тогава да дойдат да ни съборят и нас!” – призоваха Илиев и Йорданов пред камерите и микрофоните на медиите.

Пред тях и по стените на картонената си барака те бяха разлепили лозунги “Ние сме дискриминирани в собствената ни държава”, “Докога политиците ще ни делят?”, “Полицията трябва да е на страната на закона” и “Законите в България са за всички!”.

До края на атрактивната им акция властите не се намесиха и “къщата” им оцеля. Атрактивният протест бе охраняван от неколцина служители на реда.

След като посланията бяха отправени в публичното пространство, Илиев предостави широкия си гръб за писалище, на което други протестиращи наченаха подписка с призив към институциите да си свършат започнатата работа, за да не останат незаконни постройки в иначе така хубавата Стара Загора.






#vvv

spodelime

1 коментар on “Къща от кашони вдигнаха заралии на пъпа на града в знак на протест”

  • вики wrote on 13 май, 2014, 11:32

    Други които замърсяват околната среда и са настанени с трайни постройки в борова гора в местността “Съборената Кюприя” са ракиен казан от който се носи воня когато варят ракия и си изливат отпадъците наоколо.Това е недопустимо къде е Общината как са получили това разрешение а също и Агенция по безопасност на храните. Те не отговарят на никакви европейски изисквания – проверете ги. Трябва ли изобщо да съществува казан за ракия?
    На същото място малко по надолу има работилница за коли, незаконни бараки. Това ли е да живееш в борова гора където има много къщи.
    Спешно трябва да се проверят и премахнат


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн