Кметът Живко Тодоров: Няма да се откажем, ще насрочим нова дата през юни

STZAGORA.NET

Община Стара Загора си свърши работата и е готова с всички процедури по събарянето на незаконните постройки в кв. „Лозенец“. Няма да се откажем от това, което сме планирали и ще насрочим нова дата за юни. Ще я съгласуваме с полицията и ще очакваме подкрепа. Това заяви кметът на Стара Загора Живко Тодоров в отговор на писмото от ОД МВР до Общината с искане за отлагане на събарянето на незаконните постройки в квартала, цитиран от nbp.bg. Според плановете, то трябваше да започне на 12 май.

Смятам, че законът трябва да е над всичко. Аргументът, че има постройки, които не са представени в посочената от нас карта, не е точен. Няма как наведнъж да съборим всички. Затова сме предвидили събарянето да се извършва на етапи. Първият включва около 50 къщи, след това ще минем на следващия. Не можем да опишем всички незаконни сгради наведнъж и да минем необходимите процедури, обясни Живко Тодоров. Останалите мотиви за отлагане, посочени в писмото от ОД МВР, предпочитам да оставя без коментар, каза още кметът.
#

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн